Leserinnlegg:

«Til reaksjoner om valglokaler»

Lokalvalg: 9. september er det kommunestyre- og fylkestingsvalg. Her fra Oslo rådhus ved forrige lokalvalg.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB/Scanpix

Leserinnlegg

Ålesund kommune ser at det er negative reaksjoner på tilbudet om valglokaler, stemmesteder og stemmekretser til kommune- og fylkestingsvalget i kommunen. Dette beklager vi veldig. Vi ønsker og håper på høy valgdeltakelse og ønsker virkelig å legge til rette for at alle skal få bruke stemmeretten sin. Ved behov kan vi også komme hjem til velgere om de kontakter kommunen.

Kommunen bruker elektronisk manntall. Dette gjør at alle selv kan velge hvor og når de vil bruke stemmeretten sin, både i forhåndsstemmeperioden og innenfor kommunegrensene på valgdagen. Alle kan benytte seg av alle forhåndsstemmemottak i hele Norge fram til fredag 6. september.

Den nye kommunen har fem rådhus som har tatt imot stemmer fra 1. juli 2019.

Forhåndsstemmemottakene på rådhusene i kommunen og forhåndsstemmemottaket inne på Amfi Moa syd (ny del) vil fortsette å ta imot forhåndsstemmer til og med fredag 6. september.

På Digerneset vil det være et forhåndsstemmemottak i perioden 26. august til 5. september.

Vi har også forhåndsstemmemottak på alle institusjonene i kommunen (sykehjem, omsorgssenter mv.), inkludert sykehuset, fengsel, NTNU og de videregående skolene.

Alle stemmemottak kan benyttes av alle med stemmerett.

Valgkortet vi mottar fra Valgdirektoratet fungerer som en påminner om at du har stemmerett og hvor ditt nærmeste valglokale er på valgdagen.

Tar du med deg valgkortet ditt når du skal stemme, finner stemmemottaker deg raskere i manntallet.

Når du skal stemme er det bare legitimasjon med bilde du må ha med.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!