Den store bløffen om Romsdalsaksen

Frp kan når som helst ta initiativ til en tilleggsutredning.

  Foto: Romsdalsaksen

Leserinnlegg

Frps førstekandidat i fylket, Frank Sve, har prøvd å få fylkesvalgkampen til å handle om utredning av Romsdalsaksen. Noe av det han har sagt har vært rett, noe har vært misvisende og noe har vært ren bløff.

Men den største bløffen av alle er at tilleggsutredning av Romsdalsaksen er en fylkeskommunal sak.

E39 Molde – Ålesund er en statlig vei og alle eventuelle fjordkryssinger skal finansieres med statlige midler. Da er det selvsagt også slik at det er staten som må ta initiativ til, og betale for, en eventuell tilleggsutredning – om staten finner det hensiktsmessig.

Fylkestinget kan ikke vedta at staten skal bruke flere hundre millioner kroner på en tilleggsutredning om Romsdalsaksen. Den beslutningen må staten ta selv.

Samferdselsdepartementet styres av Jon Georg Dale (Frp). Han kan når som helst ta initiativ til en tilleggsutredning av Romsdalsaksen. Det er Dale og Frp som bestemmer. Fylkestingets sammensetning betyr svært lite.

Alle som stemmer på Sve og Frp på grunn av Romsdalsaksen kommer til å bli akkurat like skuffet som dem som har stemt Frp fordi de trodde det ville bety mindre bompenger.

Frp har gjort det til en kunst å late som om de er mot upopulære tiltak som de gjennomfører i regjering.

Det håper vi velgerne vil merke seg.