Lesarinnlegg:

«Kranglefylket Møre og Romsdal»

Kranglefylke: Kart over det innleggsforfattaren kallar «kranglefylket Møre og Romsdal».  Foto: Norkart

Leserinnlegg

«Kranglefylket Møre og Romsdal», dette skreiv Sunnmørsposten en del om i august, vi skal ikkje vente noko anna heller for vi har jo med oss slike som sjølve kallar seg reservetrønderar.

Vi lever heldigvis ikkje i eit enevelde slik at vårt land kan verte gitt som gåve til ei «prinsesse eller prins», som på det 15. århundrede. Sunnmøre har alltid vore ein del av Bjørgvin Bispedøme, ja heilt sidan Olav den «heilage» reiste til Stiklestad for å drepe trøndera. (Kva skulle han der nord kan vi gjerne lure på).

Men sånn er det er når vi får sånne «gigantar» som innbyggera i vårt fylke som moldenseran er, dei kjem aldri til å forsone seg med at dei berre er 25.000 sjeler i deira kommune heilt frå Julsundet til grensa til Rauma kommune (sjølv om Rauma er på sørsida av fjorden). Så dei håper på at vi sunnmøringar bygg den såkalla møreaksen, slik at Molde får fastlands-forbindelse med Aukra og Midøya og får storbystatus.


Fredelig medie- og fogderidebatt i Molde

– Det at Møre og Romsdal utad fremstår som et kranglefylke er absolutt ikke positivt

Bjørnsonfestivalen åpnet i Molde onsdag. En av programpostene åpningsdagen stilte spørsmål om hvilken rolle media spiller i det som av mange betraktes å være en pågående fogderistrid i fylket. Har pressen sin del av ansvaret for at debattklimaet noen ganger blir så tøft?


Grensa mellom Sunnmøre og Trøndelag bør gå langs etter Romsdalsfjorden, alt på nordsida av fjorden må høyre til Trøndelag/Nidaros. Dei ca. 200.000 sjelene som bor på sørsida av fjorden, inklusiv heile Sunnmøre må slå seg saman med Sogn og Fjordane slik at vi vert meir folkerike enn Bergen kommune, som no er «nessekongen» til folket i Sogn og Fjordane


Starter forening mot «kranglefylket»

Fra og med i dag finnes en egen forening som skal arbeide for at det krangles mindre og samhandles mer i Møre og Romsdal.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!