Vederstyggelige vindmøller hører ikke hjemme i sunnmørsk natur! Og iallfall ikke i nye Ålesund kommune.

Vindkraft på Haramsøya vil gå på bekostning av den vakre naturen som potensielt kan generere turisme og definitivt vil sikre viktige verdier for folk fra både nært og fjernt i fremtiden.

Når byggingen klargjøres til å startes rett etter klagefristen er over, setter det to strek under dette overfallet på lokalbefolkningen. Olje- og energidepartementet uttrykker ifølge Sunnmørsposten at de vil se på klagen som skal sendes inn, men at det etter all sannsynlighet blir vindturbiner på Haramsøya.

Ordfører Vebjørn Krogsæter (SP) meddelte at Haram kommune sender klage innen fristen til Olje- og energidepartementet. Fylkestopp Frank Sve (FRP) har vært i dialog med Olje- og energiministeren og departementet. Forhåpentligvis får han gjennomslag. Opposisjonsleder i nye Ålesund kommune, Dag Olav Tennfjord (H) uttalte tidligere at han støttet klagen, og det samme gjorde ordfører i Ålesund, Eva Vinje Aurdal (AP). Dermed har vi tverrpolitisk enighet lokalt.

Selv om det ser mørkt ut, nytter det ikke å sitte stille i båten nå. Aldri ta et nederlaget på forskudd, og i politikken trenger ikke man engang å ta et nederlag ved nederlag. I politikken er aldri noe ferdigsnakket eller ferdiggjort.

Nå må vi legge enda mer press på fylkes- og rikspolitikere som har muligheten til å stanse dette feilgrepet. Både posisjonen og opposisjonen - lokalt og nasjonalt. Vi står forhåpentligvis alle samlet om å bevare vårt lokale naturlandskaps uvurderlighet.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!

Preben Dimmen, nyvalgt kommunestyrerepresentant for Høyre. Foto: Privat