«Og hindre dem ikke»

Flyktninger: Syriske flyktninger i Azraq-flyktningleiren i Jordan.  Foto: Raad Adayleh AP/NTB scanpix

Leserinnlegg

Det bor en liten gutt i en umenneskelig flyktningeleir i Syria, Han er alvorlig syn, Og han er norsk! Men Norge nekter å ta han hjem, fordi moren har syndet.

Det sitter en partileder i den norske regjeringen. Han representerer, ifølge navnet, et parti som har en kristen plattform for sine handlinger, Han prøver å få kollegene i regjeringen til å hente den lille gutten til Norge for å gi han helt nødvendig hjelp. Men noen i regjeringen vil ikke, fordi mor til gutten har syndet.

For 2000 år siden sto det en mann i et naboland til Syria. Han var barnas venn. Mange ville gjerne bringe barna sine til han for at han skulle røre dem og gi dem av den kjærlighet han hadde fra Gud. Men «regjeringsmedlemmene» til mannen ville nekte foreldrene å nå fram til mannen, Til Jesus.

Og da er det en av ytterst få ganger vi kan lese at Jesus ble sint! Kontant avviser han «regjeringsmedlemmene» – apostlene – og sier: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke!» Vi vet ingen ting om hvilke synder – små eller store – som de som bar barna hadde begått. Kanskje hadde til og med noen av dem ytt tjenester eller tatt part for okkupasjonsmakten. Jesus sa ikke: «Alle som har rent rulleblad, kan komme med barna.» Han sa: «La de små barna komme til meg, og hindre dem ikke!» Barna skulle ikke gå glipp av velsignelse, trøst og hjelp, selv om foreldrene hadde syndet.

Jesus er ikke lenger fysisk iblant oss. Han har overlatt til oss, hans disipler, å forvalte det budskap han kom med. Det er ingen ting i det budskapet som tilsier at foreldrene skal sjekkes før barna kan få omsorg og kjærlighet. I kristen tenkning kan aldri barn straffes for foreldrenes synder.

Kjell Ingolf Ropstad, jeg vet at du arbeider innad i regjeringen for å få aksept for at både mor og barn skal få komme til Norge, slik at gutten kan få hjelp. Men det er ikke nok! Jesus drøftet ikke saken i sitt «regjeringskollegium» og prøvde å få flertall for at barna kunne få møte Jesus. Han sa klart og tydelig: «La barna komme, og hindre dem ikke!» Foreldrenes politiske holdninger var uinteressant!

Den som er i en regjering, bærer uansett ansvar for de beslutninger regjeringen gjør, Gjør det klart at gutten – og eventuelle andre norske barn i samme situasjon, skal hentes til Norge, uansett om det er med eller uten mødrene. Hvis ikke regjeringen aksepterer det, sett ned foten og si: Da forlater KrF regjeringen!

KrF i regjering MÅ være barnas talspersoner, og hindre dem ikke!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!