«Grovt misvisende om skolekutt»

Protesterte: Skoleelver demonstrerer ved fylkeshuset i Molde foran møte i Utdannings- og kompetanseutvalet  Foto: Staale Wattø

Å kun drive skoler i de store byene er like uaktuelt som om Sunnmørsposten skulle kun selge aviser på Hessa, Aspøy og Nørvøy

Leserinnlegg

Torsdag 21. november jamfører Sunnmørsposten epler og appelsiner, når man sammenligner utgiftene til videregående skoler i et distriktsfylke som Møre og Romsdal med resten av landet, riktignok minus Oslo.

Det er som om jeg skulle ha påstått at Sunnmørsposten er en dårlig drevet avis, fordi avishusets distribusjon er mye dyrere enn for eksempel Bergens Tidende og Adresseavisens, som begge selger aviser i store urbane strøk.

For ett år tilbake hadde Møre og Romsdal Lektorlag en kronikk på trykk i Sunnmørsposten hvor vi gav en oversikt over Kostra-tallene for de fylkene det er naturlig for Møre og Romsdal å sammenligne oss med. Da la vi ved den vedlagte grafen, som dessverre ikke fikk plass.

Som en ser, ligger Møre og Romsdal fylkeskommune her på bunn når det gjelder fylkene det er naturlig for oss å sammenligne oss med.

For som både Møre og Romsdal Lektorlag og fylkesutdanningssjef Eirik Brekken har sagt gang på gang, de videregående skolene i Møre og Romsdal er godt og effektivt drevet, det er ingen tvil om det.

Når vi nå skal kutte i skolene, skjærer vi i beinet.


Sunnmørspostens hovedoppslag torsdag fremstår derfor som grovt misledende og bidrar ikke til en saklig og faktabasert debatt.

Møre og Romsdal fylkeskommune er til for hele fylket vårt, så som Sunnmørsposten er til for hele Sunnmøre.

Å kun drive skoler i de store byene er like uaktuelt som om Sunnmørsposten skulle kun selge aviser på Hessa, Aspøy og Nørvøy.


Skyld ikke på folket på Nordøyane

Temperaturen rundt fylkeskommunens skakkjørte økonomi når stadig nye høyder. Nå føler folk på Nordøyane at de blir gjort til syndebukker. Det er helt meningsløst.Kuttene i fylkeskommunen: Ber Nordland se til Møre og Romsdal, ikke omvendt

Flere av Høyres folk i fylkestinget mener Møre og Romsdal må se til Nordland for å spare penger. Nå får de svar. Det er Nordland som må lære av Møre og Romsdal.