Leserinnlegg:

«Takk for oss Møre og Romsdal»

«Hvorfor skal vi flytte tilbake til et fylke som ikke har prioritert oss?»

Takk for oss: «Vi sier takk for oss Møre og Romsdal. Nå tar vi våre nyskapende ideer, ambisjoner og motivasjon til en plass der de vil ha oss!» Det skriver Marte Waagan, elevrådsleder ved Spjelkavik videregående skole i dette innlegget.  Foto: June R. Johansen

Leserinnlegg

Først og fremst er det viktig å uttrykke at det er forståelig at til tider er det et stramt budsjett man må holde. Det er for min del, veldig forståelig og av og til må man ta beslutninger som ikke kan være enkel å ta. Men likevel så er det hjerteknusende å se at flertallet i fylkeskommunen har besluttet å kutte i fylkets framtid. Nemlig ALLE elevene i fylket. Enten det er de som går på videregående eller skal søke videregående i framtiden.

Tok til tårene i debatt om skolekutt

Sps Marit Nerås Krogsæter klarte ikke holde tårene tilbake i en opphetet debatt om skolekutt i fylkestinget.Knut Tomren brukte lang tid på å få på plass internasjonal linje:

– Vi skyter oss selv i foten om vi avvikler denne linjen

Oppgitt etter forslag om å legge ned ned internasjonale IB-linjen i Spjelkavik.


På vegne av alle elevene i Møre og Romsdal vil jeg en gang for alle si takk for oss, kjære fylkeskommune. Jeg snakker spesielt på vegne for dem som faktisk skal søke videregående i fremtiden. De som må søke i en frykt for at de går på en «grålinje» som ikke er den tradisjonelle linjen. For nå har dere vist at det ikke er smart å tenke utenfor boksen med utdanning og dere har vist at vi ikke kan søke videregående i trygghet. Har dere i det hele tatt snakket med en eneste elev som blir rammet av dette, har dere besøkt skolene og opplevd det fantastiske potensial fylket hadde hatt dersom fylket hadde fortsett med å investere i innovasjon?

Dere velger å la barn ta støyten for et stramt budsjett, spør du meg så er det fylket deres som til slutt vil ta konsekvensene for dette. For vi blir ikke mindre ambisiøse av dette, nei vi velger heller å studere andre plasser og kanskje enda verre: vi velger ikke å flytte tilbake til Møre og Romsdal når studietiden er over. Fordi hvorfor skal vi flytte tilbake til et fylke som ikke har prioritert oss? Nei, da blir boende vi der vi er verdsatt og ønsket av andre fylker.

Over 300 protesterte mot kutt i den videregående skolen:

– Uten Gjermundnes hadde vi ikke tatt utdanning. Landbruk er alt!


De som er myndig på videregående i år fikk noen skoler muligheten til å stemme i valget i år. Mange stemte for første gang. Elever som har gledet seg for å stemme, og som har hørt på det politikerne har sagt, som i dette tilfelle har åpenbart har vært tomme løfter. Fordi når jeg ser på hvem som stemmer for kuttene så har flertallet SV, MDG, SP, Venstre, KrF, Rødt og Arbeiderpartiet valgt å sette framtiden i fylket på vent, på udefinert tid. Det som dere har lovet elever i valgkamp om verdens beste skole, eller små forskjeller mellom elevene var altså bare rent tull? Dere har i hvert fall ingen tiltro hos meg når dere går bak ryggen på velgere på denne måten. Dere ville ha oss til å stemme for en bedre skole, da mente vi virkelig ikke at dere skulle legge ned andre skoler eller linjer.

Vi sier takk for oss Møre og Romsdal. Nå tar vi våre nyskapende ideer, ambisjoner og motivasjon til en plass der de vil ha oss!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til debatt@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!