Viser til Line Helgesens artikkel i Sunnmørsposten 11. januar 2021.

På grunnlag av andre avsnitt (gjengitt under) i denne artikkelen, må jeg be Ålesund kommune og Tore Rekdal om å evaluere grundig saksbehandlingen av tildelingen av HC kort.

«Avslaget begrunnes med at det er store avvik på dine søknader i forhold til din gangevne. Du blir observert flere ganger i uken gående. Du skriver at du har gode dager og dårlige dager. Da får du benytte de gode dager til å få gjort dine nødvendige gjøremål»

«Hva med det om at han er observert gående, og at han får bruke de gode dagene han har til å få gjort nødvendige gjøremål?

– Det utsagnet er mitt. Jeg treffer mannen bortimot daglig, når jeg er på veg fra jobb. Han går og jeg går. Vi pleier å hilse, sier Rekdal.»

Kommunen og Rekdal bør etter min mening fremstå noe mer objektiv i saksbehandlingen, samt i kommunikasjon med søkeren.

Det kan virke som en svært subjektiv vurdering, når en tar med seg observasjoner gjort på sin fritid inn i saksbehandlingen. En saksbehandling bør etter min mening fremstå som mest mulig objektiv og saklig, i henhold til retningslinjer og regelverk. En enkelt observasjon av en tilfeldig søker virker useriøst. Skal observasjoner legges til grunn, må det etter mitt skjønn, gjøres av alle søkerne.

Det må vel også tilstrebes en noenlunde lik saksbehandling i alle kommuner, og jeg tviler på at kommunene har tid og ressurser til å gjennomføre observasjoner av alle søkere.

Jeg vil oppfordre Ålesund kommune og Tore Rekdal til å evaluere den siterte saksbehandlingen grundig, og skulle dere se poenget i min kritikk, bør den søkeren dette gjelder få en skriftlig beklagelse fra Ålesund kommune.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!