Leserinnlegg

«Koronaprioritering og eldre»

Vaksine: Artikkelforfatterne er ikke enig med Sunnmørspostens leder om vaksineprioritering.  Foto: Kevin Hagen/NTB Scanpix

Leserinnlegg

I lederartikkel 11. januar skriver Sunnmørsposten at når beboerne på eldrehjem nå snart er vaksinert mot Corona, så skal den videre vaksineringen omprioriteres fra de eldre til diverse personell i områder der smittetrykket er større.Altså ikke til oss andre rundt 80 år omkring i bygdene. Vi er mange i denne aldersgruppen som til nå har klart oss sjøl utenfor sykeheim.

Vi har levd i selvpålagt isolasjon i måneder, noen under angst. Vi har forsaket møter med barnebarn og øvrig familie, vi har holdt oss for oss sjøl og vi har holdt ut.

Holdt ut fordi vi var lovet og så fram til en tid der vi skulle bli immune etter vaksinasjon og da kunne ta igjen noe av det vi hadde forsaket. Vi har lojalt fulgt myndighetenes råd og stolt på deres lovnader om vaksineringsprioritet. I vår aldersgruppe er tid viktig.

Det er dermed ikke noe ubetydelig svik Sunnmørsposten nå tar til orde for når de vil berøve oss vår plass i vaksinasjonskøen.


Den neste vaksinen har ankommet Norge

Pakket for å holde minus 20 grader ankom den første lasten av Moderna-vaksiner Norge tirsdag. Den går til Oslo, hvor personer over 85 år står for tur.Høie: Vaksinestrategien endres ikke selv om Oslo får alle Moderna-dosene

Helseminister Bent Høie (H) sier vaksinestrategien om jevn fordeling landet rundt ikke blir endret selv om Oslo får alle dosene av Moderna-vaksinen tirsdag.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!