Leserinnlegg

«Bare å gi opp Sve og Frp»

Jeg har lansert en aksjon for å få halvert ferjeprisene over hele Norge. Fordi jeg synes det er uholdbart at enkelte må ut med 40.000 kroner eller mer for å komme seg på jobb.

AP: Per Vidar Kjølmoen er stortingskandidat for Møre og Romsdal Arbeiderparti.  Foto: Privat

Leserinnlegg

Og fordi jeg synes det er uholdbart at staten – styrt av Frp og Høyre de siste åtte årene – ikke stiller opp mer for Møre og Romsdal.

Jeg har oppfordret alle politikere fra Møre og Romsdal om å slutte med intern kjekling, og stå sammen med meg og Møre og Romsdal Arbeiderparti i denne kampen. Jeg har bedt alle om å kjempe for å snu sine parti på Stortinget, slik at vi kan få et flertall for en halvering av ferjetakstene i Møre og Romsdal og i resten av landet – både riks- og fylkesvegsamband. Det kan bare skje dersom staten kommer på banen med 1,4 milliarder kroner.


Lesarinnlegg

«Ferjedrifta blir kutta!»

SP og AP kuttar i ferjedrifta, og viser med all tydeligheit at dei ikkje bryr seg om alle dei som kvar ein einaste dag er avhengig av ferjetilbodet her i fylket.


Nå har Frank Sve fra Frp svart på oppfordringen. Hans svar er et rungende nei. Frps andrekandidat vil heller angripe forslaget mitt om å halvere fergeprisene. Han roper og raljerer, men alt blir tomme ord, for ingenting han sier hjelper dem som er avhengig av ferjene i fylket vårt. Senest i forrige måned hadde Frp sjansen til å finne en løsning på fergekrisa i Stortinget. Ingenting skjedde. Vi kan derfor gi opp Frank Sve og Frp.

Men jeg gir ikke opp alle dere andre. Jeg gjentar oppfordringen min: Legg til side intern kjekling, og bli med i kampen for å få staten til å halvere fergeprisene! Jeg skal kjempe denne kampen i mitt eget parti, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Etter valget til høsten får vi bare håpe at Frank Sve og Frp ikke er på vippen i norsk politikk lengre. Og at vi sammen lykkes i kampen vår for halvering av fergeprisene!


Leserinnlegg

«Legg vekk kretsmesterskapet om fergetakster!»

Høyre og Frp bør legge vekk kretsmesterskapet i svarteper om fergetakster. Det er nasjonal politikk som må endres.


I år står velgerne foran et verdivalg – fire nye år med privatisering, sentralisering og salg av Norge med Høyre og Frp, eller satsing på trygge arbeidsplasser, gode skoler og en verdig eldreomsorg i hele Norge med Arbeiderpartiet.


Ferjeopprør blir gjenstand for stortingshøyring

Stortingets kommunalkomité køyrer 25. februar ei full høyring for å få klarleik i alle aspekt ved ferjeopprøret så breitt som mogleg.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!