Og fordi jeg synes det er uholdbart at staten – styrt av Frp og Høyre de siste åtte årene – ikke stiller opp mer for Møre og Romsdal.

Jeg har oppfordret alle politikere fra Møre og Romsdal om å slutte med intern kjekling, og stå sammen med meg og Møre og Romsdal Arbeiderparti i denne kampen. Jeg har bedt alle om å kjempe for å snu sine parti på Stortinget, slik at vi kan få et flertall for en halvering av ferjetakstene i Møre og Romsdal og i resten av landet – både riks- og fylkesvegsamband. Det kan bare skje dersom staten kommer på banen med 1,4 milliarder kroner.

Nå har Frank Sve fra Frp svart på oppfordringen. Hans svar er et rungende nei. Frps andrekandidat vil heller angripe forslaget mitt om å halvere fergeprisene. Han roper og raljerer, men alt blir tomme ord, for ingenting han sier hjelper dem som er avhengig av ferjene i fylket vårt. Senest i forrige måned hadde Frp sjansen til å finne en løsning på fergekrisa i Stortinget. Ingenting skjedde. Vi kan derfor gi opp Frank Sve og Frp.

Men jeg gir ikke opp alle dere andre. Jeg gjentar oppfordringen min: Legg til side intern kjekling, og bli med i kampen for å få staten til å halvere fergeprisene! Jeg skal kjempe denne kampen i mitt eget parti, og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. Etter valget til høsten får vi bare håpe at Frank Sve og Frp ikke er på vippen i norsk politikk lengre. Og at vi sammen lykkes i kampen vår for halvering av fergeprisene!

I år står velgerne foran et verdivalg – fire nye år med privatisering, sentralisering og salg av Norge med Høyre og Frp, eller satsing på trygge arbeidsplasser, gode skoler og en verdig eldreomsorg i hele Norge med Arbeiderpartiet.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!