Har du flere passasjerer med deg i bilen, blir fergeturen billigere, men for dem som kjører alene blir det dyrere.

Nå ved nyttår økte takstene kraftig. En El-bil tar akkurat like stor plass som hvilken som helt annen vanlig bil. Like ofte ser man bare ei sjel inne i bilen, nemlig sjåføren. Så hvorfor da halv pris?

Når flere og flere nå skal fraktes over fjorden gratis, må jo noen andre ta kostnaden. Staten bidrar jo lite, muligens for at denne beslutninger tas langt fra nærmeste fergeleie.

Da sitter vi igjen med pendlere og ikke minst næringslivet (ulike transportører) som må frem og tilbake både en og flere ganger i løpet av en dag for å løse ulike transportoppgaver.

Hvorfor skal vi som bor fast her langs fjord og fjell betale regninga for f. eks en turist buss med 40–50 passasjer som nå slipper unna med kun å betale for bussen.

Vi har verken T-bane, Bybane eller trikk som går hvert 10. minutt. Tar vi buss fra A til B er vi heldig om vi kommer hjem igjen i løpet av samme dag.

Hadde det vært litt fornuft, burde en lokal buss i rute slippe gratis over fjorden. Da hadde man i alle fall et lite argument for å få folk over på kollektivt her på bygda.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!