Kjære Flakk

Du og jeg er ganske forskjellige, men vi har en ting til felles: et stort engasjement for næringslivet i Sula og et ønske om å skape et bærekraftig næringsliv lokalt.

Du ønsker å bygge gondolbane på Sulafjellet. Jeg mener at det vil ødelegge de unike mulighetene Sula kommune har å by på.

Naturbasert reiseliv er en voksende industri. Så mye, faktisk, at Høgskulen i Volda har et eget utdanningsprogram for naturguider. Gjester kommer til Norge og til Sunnmøre for å oppleve én ting: urørt, vill norsk natur. Tenk at helt urørt natur kan ha en så stor økonomisk verdi. Urørt natur skaper arbeidsplasser.

Kjære Flakk, klarer vi to å bli enige?

Vi er enige at vi ønsker det beste for Sula. Ditt forslag om gondolbane på Sulafjellet tilhører en utdatert forretningsmodell som verden er i ferd med å legge fra seg. Masseturisme er ikke lengre fremtiden. Å presse folk til fjells i en gondol for å ta noen bilder, for så å reise videre, er reiselivets menneskelige ekvivalent til bruk- og kast-samfunnet.

Det er ikke fremtiden.

Du ønsker å sende flest mulig folk opp på Sulafjellet på kortest mulig tid. Jeg mener vi må satse på gjester som gir kvalitet, de som skaper arbeidsplasser lokalt. De som ønsker å oppleve naturen. De som kommer for å oppleve lokal mat, lokal kultur, lokale tradisjoner og som kanskje ønsker å bli en natt eller to i Langevåg. Her har Sula helt unike muligheter, med direkte tilgang til både fjell og hav.

Mulighetene er mange, men ikke hvis vi ødelegger dem. Disse gjestene ønsker ikke å stå i kø for å tvinges opp på et fjell i trange gondoler, da kan de heller dra andre steder. De ønsker å oppleve Sula slik det er. Vi må se på fjellet som en ressurs slik det allerede står, for det er faktisk derfor folk ønsker å oppleve det.

Kjære Flakk

Hvis du ønsker å fokusere på naturbasert turisme og ønsker å tilrettelegge for at folk kan overnatte, spise og oppleve vill urørt natur i Sula, så kan vi bli enige. Hvis du ønsker å skape lokale arbeidsplasser som gjør at sulamitter kan livnære seg på å vise frem bygda og den fantastiske naturen på en måte som ikke ødelegger den samme naturen, så kan vi bli enige. Og hvis du ønsker å bevare friluftsområdene og de unike friluftsmulighetene som Sulafjellet allerede har, slik at befolkningen fortsatt kan nyte fjellet sitt, da kan vi kanskje bli enige.

Med vennlig hilsen,

Veronica Skotnes

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!