Leserinnlegg

«Åpent brev til Knut Flakk om utbyggingen av gondolbane på Sulafjellet»

Kjære Knut Flakk, kan vi klare å bli enige?

Gondolplaner: Sula og Sulafjellet til venstre. Bildet er tatt fra toppen av skiheisa i Spjelkavik.   Foto: Mona Skjong

Leserinnlegg

Kjære Flakk

Du og jeg er ganske forskjellige, men vi har en ting til felles: et stort engasjement for næringslivet i Sula og et ønske om å skape et bærekraftig næringsliv lokalt.

Du ønsker å bygge gondolbane på Sulafjellet. Jeg mener at det vil ødelegge de unike mulighetene Sula kommune har å by på.

Naturbasert reiseliv er en voksende industri. Så mye, faktisk, at Høgskulen i Volda har et eget utdanningsprogram for naturguider. Gjester kommer til Norge og til Sunnmøre for å oppleve én ting: urørt, vill norsk natur. Tenk at helt urørt natur kan ha en så stor økonomisk verdi. Urørt natur skaper arbeidsplasser.


Private kan få utarbeide områdeplan for Sulafjellet:

Skjebnen til gondolbana kan vere avgjort om éin månad

I starten av mars avgjer politikarane om Flakk-gruppen får gå vidare med planane om gondolbane på Sulafjellet. Før ein kjem så langt skal det haldast eit informasjonsmøte.


Kjære Flakk, klarer vi to å bli enige?

Vi er enige at vi ønsker det beste for Sula. Ditt forslag om gondolbane på Sulafjellet tilhører en utdatert forretningsmodell som verden er i ferd med å legge fra seg. Masseturisme er ikke lengre fremtiden. Å presse folk til fjells i en gondol for å ta noen bilder, for så å reise videre, er reiselivets menneskelige ekvivalent til bruk- og kast-samfunnet.

Det er ikke fremtiden.


Lesarinnlegg

«Bør Sula kommunestyre gje grønt lys – eller lytte til dei mange som vil seie nei?»

Flakk-gruppa vil byggje taubane frå Devoldfabrikken til toppen av Sulafjellet (721). Bør Sula kommunestyre gje grønt lys – eller lytte til dei mange som vil seie nei?


Du ønsker å sende flest mulig folk opp på Sulafjellet på kortest mulig tid. Jeg mener vi må satse på gjester som gir kvalitet, de som skaper arbeidsplasser lokalt. De som ønsker å oppleve naturen. De som kommer for å oppleve lokal mat, lokal kultur, lokale tradisjoner og som kanskje ønsker å bli en natt eller to i Langevåg. Her har Sula helt unike muligheter, med direkte tilgang til både fjell og hav.

Mulighetene er mange, men ikke hvis vi ødelegger dem. Disse gjestene ønsker ikke å stå i kø for å tvinges opp på et fjell i trange gondoler, da kan de heller dra andre steder. De ønsker å oppleve Sula slik det er. Vi må se på fjellet som en ressurs slik det allerede står, for det er faktisk derfor folk ønsker å oppleve det.

Kjære Flakk

Hvis du ønsker å fokusere på naturbasert turisme og ønsker å tilrettelegge for at folk kan overnatte, spise og oppleve vill urørt natur i Sula, så kan vi bli enige. Hvis du ønsker å skape lokale arbeidsplasser som gjør at sulamitter kan livnære seg på å vise frem bygda og den fantastiske naturen på en måte som ikke ødelegger den samme naturen, så kan vi bli enige. Og hvis du ønsker å bevare friluftsområdene og de unike friluftsmulighetene som Sulafjellet allerede har, slik at befolkningen fortsatt kan nyte fjellet sitt, da kan vi kanskje bli enige.


Med vennlig hilsen,

Veronica Skotnes


Leserinnlegg

«Gondol til besvær»

Sula kommunestyre reagerte med nærmest hallelujastemning da Flakk Gruppen (FG) presenterte planene for gondol på Sulafjellet.Flakk om gondol på Sula: – Veldig brei støtte

Investoren føler seg trygg på at støtta til gondol-planane er større enn motstanden.Langevåg-patriot helsar gondol velkomen

Svein Peder Vågnes har budd i Langevåg heile livet. Han meiner det er på høg tid å ta bladet frå munnen på vegner av dei som vil ha gondol til Rundehornet.-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!