Er det i Sunnmørspostens interesse at den vanlige innbygger i Ålesund skal måtte punge ut i flere tusen kroners klassen for å få et skikkelig veisystem, kollektivtransport, utvikling av byens sørside, tunnel til ytre bydel m.m.?

Jeg vil kalle dette å legge en sterk ekstraskatt på innbyggerne og næringsliv og besøkende, i tillegg til at de allerede har innført en usosial eiendomsskatt.

Jeg betaler i dag rundt kroner 800,- i fergebilletter for å reise til en fritidsbolig på en av øyene i løpet av et år, og betaler dermed mer enn nok «bompenger».

For en del år siden måtte kommunene nøye seg med det folk betalte inn i vanlig skatt for året, og det skulle rekke til alle kommunene sine sosiale og pålagte oppdrag, skoledrift og helsestell.

Så begynte de politiske partiene å overby hverandre om alle forbedringer de ville gjennomføre, og da måtte jo inntjeningen øke, de kunne ikke klare det med bare vanlig skattlegging. Da fant de ut at de skulle ha høge gebyrer for ferskvann, avløpsvann, renovasjon og levering av restavfall på en deponiplass.

Dette strakk heller ikke til, og hva annet kan skattlegges? Jo, folks eiendommer som de hadde strevet og spart for å ha råd til, og er gjeldsbelagt for de fleste i hele deres liv. Dette er egentlig en form for offentlig tyveri fra folket som bor i området, eller av forskjellige grunner må ha jevnlig reise/trafikk til området.

Det er veldig få som har bedt om både bypakken og andre investeringer i Ålesund. Det er stort sett ærgjerrige politikere som skal reise seg et «stort monument» av alt de har fått til. Det er utrolig mange tusen av oss innbyggere i Ålesund som gir «katten» i bypakken. Hvis ikke bystyre klarer å finansiere det uten å «flå» den vanlige innbygger her i byen, så må de bare avblåse hele bypakken.

Vi skal klare oss i mange år med det veinettet og infrastrukturen som alt finnes. Anbefaler alle innbyggerne her i byen å merke seg de partiene som presser på for «bypakken». Gi dem ikke din stemme, til uansett parti, men gi din stemme her lokalt til dem som vil droppe bypakken, og du sparer deg for tusener i utlegg hvert år i mange år framover.

Det er ved kommende kommunevalg vi absolutt har anledning til å stoppe dette.

Dette bør hver enkelt gjøre seg opp en mening om, og sørge for at vi ikke blir pålagt svære unødvendige utgifter i mange år fremover.

Dette skal innkreves med mange dyre bomstasjoner rundt i hele byen. Disse bomstasjonene vil vi absolutt ikke ha!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!