Leserinnlegg av Carina Nørve

«Tilbud til unge i Ålesund»

Jeg leste med interesse Sigrid Krohn Dahle sitt leserinnlegg i Sunnmørsposten den 12.02. Jeg deler hennes bekymring, og kan komme med noen gode nyheter.
Leserinnlegg

Som oppvokst ungdom i Ålesund på 90-tallet med tilknytning til Kolvikbakken ungdomsskole, kjenner jeg meg igjen i beskrivelsen til Sigrid Krohn Dahle om at miljøkortet på bussen blir substitutt for den sosiale møteplassen som ikke eksisterer. Miljøkortet mitt ble riktignok også flittig brukt til å besøke de godt drevne fritidsklubbene Klimpen på Hessa og Vikaklubben i Spjelkavika. Mye har endret seg siden 90-tallet, men behovet for sosiale møteplasser med tilgang på trygge voksne hvor ungdommen oppholder seg har ikke endret seg.


Leserinnlegg

«Å være ung i koronaens tid»

Avisene har siste tiden hatt flere artikler om ungdom som sloss, og gjør «dumme ting». Samtidig er politikere ute og er bekymret for de omkostningene koronaen vil ha for våre unge håpefulle.


Ett av hovedfunnene i den nye forskningsrapporten fra Velferdsinstituttet NOVA – Oslo Met er faktisk at fritidsklubber kan være med på å bedre livet for ungdommer som sliter med ensomhet og synes at de ikke har meningsfulle ting å drive med.

Noen fritidsklubber finnes i Ålesund, men har tatt andre former, ofte i godt samarbeid med kommunen.

Fellesverket Dragen er Røde Kors sitt aktivitetshus for ungdom mellom 13–25 år. Åpent man – tors kl. 14–20. Av faste aktiviteter tilbyr vi Sosial møteplass, Leksehjelp, Gatemegling og Arbeidstrening og snart ungdomskafé. Vi har en stor kulturscene, her øver blant annet Fargespill. Vi tilbyr faste dansetimer i Hiphop/Afrofusion og Bollywood, studiotid, lyd og lysgruppe og gratis øvingslokale. Ellers er huset stappfullt av workshops og arrangement i en herlig miks drevet fram av frivillige, ungdom og profesjonelle kulturutøvere.


Fiolinisten Lill Szeflinski (10) fra Ålesund

Lærer seg kinesisk i koronatida

Kinesisk er akkurat som musikk, du må ha godt gehør, forteller entusiastiske Lill Szeflinski (10), som har funnet seg en ny hobby i koronatida. Ved siden av fiolinspill, matte og sjakk.  


Et år med pandemi ligger snart bak oss. Et år der vi alle har jobbet innenfor vanskelige og uforutsigbare rammer. Jeg synes likevel det skjer mye positivt for ungdom i Ålesund som er verdt å belyse. Her er mange som jobber hardt for å holde oppe den sosiale møteplassen og gratis uforpliktende aktiviteter med høy kvalitet. Bare her på Fellesverket har vi registrert at 300 unike ungdommer har benyttet seg av tilbudet vårt i 2020.

Vi har heldigvis sjeldent måttet avvise noen, og gleder oss til den dagen vi kan fylle lokalene igjen.


Workshop i skapende musikkteater:

– Det oser av engasjement

Barn og ungdom lærer å utvikle fantasi i fellesskap midt under en sommer der mye annet har blitt avlyst.


Blå Kors Ung tilbyr også åpen møteplass flere dager i uka, de har til og med et åpent tilbud til ungdommen vår fredag og lørdag, når de fleste andre har satt seg godt til rette med gullrekka. I tillegg har også kommunen egne tilbud som ungdomstilbudet Vibes i Spjelkavika, samt Hub’en på Arbeideren.

Miljøkortet er flott for å få ungdom på farten, håper de bruker det til en tur til noen av disse flotte tilbudene.


Krisepakke på 200 millioner til psykisk helse

Stortinget setter av 200 millioner kroner ekstra til psykisk helse for å hjelpe de mange som sliter ekstra som følge av pandemien.

Helsemyndighetene og barneombudet advarer: Barn og unge sliter under strenge tiltak

Kommunene må strekke seg så langt de kan for å sikre at barn og unge får en mest mulig normal hverdag, sier både barneombudet og regjeringen.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!