Det begynte med Norges største bystyre, en Folkekongress av kinesisk format. Store lønnsøkninger til topplederne i kommunen. Da måtte selvsagt godtgjørelsen til toppolitikerne også justeres. Man kunne jo ikke sette igjen et politikerhjerte.

Derimot har rådmannen hjerte til å sende ut et budsjettforslag med dramatiske kutt i eldreomsorgen. Nå som eiendomsskatten gjelder for hele kommunen, lurer innbyggerne på hvor pengene har tatt veien? Kommunens kjerneoppgaver er barn, eldre og helse. Det som de rød/grønne har satset på, er en rekke tiltak som ikke har noe med dette å gjøre.

«Smart City». Egne lokaler og stab inne på NMK. Man skal rapportere til FN og drive på med bærekraft. Dette er ingen lovpålagt oppgave for en kommune. På 1970 tallet var det en liten stund populært med LTP. Lang Tids Planlegging. Store staber skulle planlegge for fremtiden. Problemet var bare at utviklingen gikk så fort at planene ble foreldet. I dag er disse stabene nedlagt. I det private næringslivet, vel og merke.

«The North West», konferanse i kommunal ånd. «Let no one behind», står det. Hadde det ikke vært enklere å skrive at «Alle skal være med»? I nynorsk kommunen Ålesund skammer tydeligvis enkelte i ledelsen seg så mye over det norske språket at de må skrive på engelsk.

Kommunen har ansatt en Fremtidslos. Eventyret om Keiserens nye klær går aldri ut på dato. For noen få år siden hadde Ålesund en Informasjonskonsulent, på ordinær lønn. Nå består avdelingen visstnok av 7 personer, hvorav en Sjef.

Ålesund har egen Sykkelkoordinator med stab. De sitter og tegner sykkelstier, men ingen sykkelstier bygges. Så har vi den såkalte Sørsideutbyggingen. En direktør (hva ellers?) er ansatt, og et kostbart styre, men ingenting har skjedd. Bortsett fra at millionene flagrer ut av vinduene. Kommunen har egen Trekonsulent som passer på trærne i byen og på Aksla. Derfor den manglende utsikten fra Rundskue.

Ålesund kommune har nok penger hvis de hadde vært brukt på innbyggerne. På lovpålagte oppgaver. En kommune skal måles på hvordan den tar vare på de svakeste i samfunnet. De som av ulike årsaker ikke greier seg selv. Prioritering er å velge bort.

Det er de rød/grønne politikernes prioriteringer som har kjørt økonomien ut for stupet. Bystyret bør sende Rådmannen sine forslag om kutt i eldreomsorgen i retur. Det er bedre å komme på Robek- listen, enn at dagens vanstyre får fortsette.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!