Leserinnlegg av Oskar Hjelle

«Institusjonskutt»

Det som Ålesund kommune nå har foreslått med å kutte 83 institusjonsplasser er noe kommunen bør skamme seg over.

Eldreomsorg: Hvor er de politikerne som har eldreomsorg som en del av sitt program, spør Oskar Hjelle i dette innlegget.  Foto: Jarild, Tor

Leserinnlegg

De som har bygd opp velferden i kommunen fram til 2018 blir nå satt på «gata». De siste årene har noen hatt mer behov for å få slått sammen kommuner til «store» Ålesund kommuner med den «bismaken» som det har blitt.

Hvor er eldreomsorgen og sikkerheten til de gamle som trenger sårt disse plassene? Hvor skal de være? Hvem skal pleie dem?


Politikerne vil ha mer tid og informasjon:

Utsatte saka om sjukeheimskutt

Politikerne i Ålesund innser at det må kuttes i helse- og omsorgssektoren, men de utsatte avgjørelsen om hvor det skal kuttes.


Kommunen har penger til å videreføre alle institusjonsplassene hvis de bruker «ostehøvelen» på rett plass og ikke bruker dette som en salderingspost for å oppnå andre mindre viktige prosjekter. Send de nytilførte kommunene tilbake så sparer vi mye penger på bla. mye administrative utgifter.

Det burde kanskje ha vært et uavhengig firma som forvaltet kommunen sin økonomi med en annen agenda på hva som er viktig og hva som er kjekt å ha.


Kuttene i helse og omsorg:

Så mye kan kommunen spare på å legge ned et sjukehjem

Regnskapet for 2020 viste et merforbruk på helse og omsorg på 55 millioner kroner i Ålesund kommune. Dette til tross for at kommunestyret i fjor vedtok å legge ned 33 omsorgsplasser.


Hvor er de politikerne som har eldreomsorg som en del av sitt program? Er det ikke på tide at alle de politikerne viser litt mellommenneskelige sider og står opp som Hans Kjetil Knutsen og slåss for de eldres rett til trygge omgivelser på omsorgsplasser.

Kanskje det er på tide med et eldreopprør her i kommunen.


Må redusere drifta med 70 millionar kroner:

Foreslår å avvikle 83 institusjonsplassar eller ein heil institusjon

Ålesund kommune skal redusere drifta for helse- og omsorgstenester med 70 millionar kroner i år. Anten må fleire avdelingar ved ulike institusjonar eller ein heil institusjon avviklast.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!