Men er det unge sunnmøringer som ikke ønsker å flytte hjem, eller er det næringslivet som ikke vil ha oss?

Hvis man ser på en del av elitestudiene i Norge som juss, industriell økonomi og siviløkonomstudiet ved NHH, er det flere av studentene der som får seg jobb i store firmaer i hovedstaden lenge før de er ferdige med studiene. Her i regionen derimot, lyses stillinger ut 3–6 måneder før tenkt oppstart. Hvordan skal vi da kunne konkurrere om de klokeste hodene når de fikk seg jobb i Oslo for to år siden?

Disse studentene har også gjerne hatt sommerjobber og internships i konsulent-, revisjons- eller advokatfirmaer i Oslo, som de senere får fast jobb hos. Med enkelte unntak, er det få bedrifter her i regionen som tilbyr dette til studenter. I hvert fall er det få som lyses ut. I tillegg er de store firmaene ofte å se rundt om på karrieredager og bedriftspresentasjoner i de store studiebyene, og bygger dermed relasjoner til studentene gjennom hele studieløpet.

Når jeg snakker med mine venner som studerer utenbys om å flytte tilbake, er det gjerne tre ulike syn jeg møter. Noen trives i sin nye by, og har ingen planer om å flytte tilbake. Noen ønsker å bo utenbys litt lenger, men er åpen for å flytte hjem etter hvert. Andre ønsker å flytte hjem, men har inntrykk av at det er vanskelig å få en relevant jobb her som nyutdannet. Samtidig sier ofte aktører i næringslivet at de mangler kompetanse. Er det en stor mismatch mellom studievalgene til sunnmøringene og kompetansen næringslivet på Sunnmøre etterspør? Jeg tror ikke det.

Når man som nyutdannet scroller gjennom Finn på leting etter drømmejobben, eller i hvert fall en jobb som passer til utdanningen, kompetansen og interessene man har, finner man ofte spennende jobber, også her på Sunnmøre. Problemet er bare at man helst skal ha 5 års erfaring, noe ingen nyutdannede har.

Min opplevelse er at Sunnmøre gjerne tar imot 32 år gamle Eline som har vært revisor i Deloitte i 5 år, mens 25 år gamle Fredrik med toppkarakterer fra NHH må flytte til Oslo for å finne seg relevant jobb.

Hvis vi mener det når vi sier at vi vil ha de klokeste hodene, må vi også tørre å satse på unge arbeidstakere. Ingen er utlært etter endte studier, og jeg forstår at tidligere erfaring er en fordel for bedriftene, men samtidig må erfaringen komme fra et sted. Hvorfor ikke fra næringslivet her i regionen?

Hvis man sammenligner arbeidsmarkedet med fotball, er det ingen klubber som utelukkende baserer seg på å kjøpe gode spillere fra andre klubber. Man utvikler også egne talenter. Det burde næringslivet på Sunnmøre også gjøre!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!