Hadde den hatt tillit til sitt eget system og sine egne fagfolk, hadde den da svekket statlige organer, kuttet budsjetter og satt ut tjenester?

Jeg er tillitsvalgt i statlig sektor. Jeg har ikke tillit til den regjeringa som styrer oss. Jeg har ikke tillit til ei regjering som systematisk undergraver den staten vi alle er avhengige av at virker. Som alltid må være der, til alles beste. Jeg vil ha et trygt, solidarisk samfunn. Da trenger vi en sterk stat.

Staten er angrepet

Jeg vil forsvare staten, den staten vi trenger for å forsvare oss! Derfor må vi bytte ut den regjeringa som har gått til angrep på staten, som i snart åtte år har gått løs på fellesskapets forsvarsverk!

Hvordan regjeringa angriper staten? Gjennom årvisse, målløse budsjettkutt slik at ansatte ikke får utført sitt samfunnsoppdrag. Gjennom oppsplitting av statlige virksomheter og salg av statlig eiendom. Gjennom åpen eller fordekt privatisering. Gjennom å navigere etter at privat sektor automatisk løser oppgavene bedre – fordi den er privat, ikke offentlig. Gjennom den mistillit til egne institusjoner og arbeidstakere dette viser.

Samfunnet må forsvares

Nå kjemper hele samfunnet en desperat forsvarskamp mot et virus. Skal vi vinne den kampen, og framtidige angrep – enten de kommer fra virusmutanter, terrorister, arbeidslivskriminelle, eller hackere – må vi ha en sterk stat. Vi må ha dyktige, dedikerte ansatte. Vi har ikke råd til å bygge ned samfunnskritiske institusjoner, svekke statlig beredskap – eller kvitte oss med fagfolk.

Pandemien har fått grunnfjellet til selv denne statsfiendtlige regjeringa til å vakle. Den ser at det var feil å svekke Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. At det var uklokt å ikke lytte til advarsler fra beredskapsetatene. Den opplever nå verdien av statens institusjoner og ansatte. Den avblåser likevel ikke sitt ideologiske korstog, fordekt under såkalt avbyråkratisering og effektivisering.

Regjeringa har høstet dyrekjøpte erfaringer, men jeg har ingen tro på at den har lært. Derfor må vi bruke vår lærdom og sørge for en ny politisk kurs til høsten. Vi arbeidsfolk vet at vi må ha en sterk stat når kriser rammer. Denne er kanskje snart over, men nye vil komme. Da må vi ha en annen regjering – en regjering som forvarer oss!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!