Og det er tydelig at hun vil distansere seg fra sine samarbeidspartnere i Høyre-regjeringen, til tross for det tette budsjettsamarbeidet de fortsatt har.

Hun vil dra til seg de mest konservative velgerne fra Høyre, samtidig som hun vil appellere til de velgerne som har lekket over til SP. Mer nasjonalkonservatisme, mer oljeleting, mer bruk av oljepenger og mindre til bistand og integrering.

Hun sier det skal bli mer tydelig klassisk FrP-politikk fremover, og det er absolutt det hun jobber med. Hun sier det er sløsing å bruke penger på det grønne skiftet. Og at det er sløsing å bruke penger på bistand. Og at det er sløsing å ta imot flyktninger og asylsøkere. Og hun lover ut penger godt utover handlingsregelen for oljefondet vårt.

Artikkelforfatter: Kjetil Ermesjø, Giske Arbeiderparti. Foto: Privat

Noen må fortelle henne at oljealderen går mot slutten, og at vi heller bør høre på fagfolk når vi bestemmer oss for hvor mye av fondet vi kan ta ut hvert år. Norge har brukt mer penger for å komme seg gjennom denne og tidligere kriser, men når krisa er over må vi tilbake til normal pengebruk. Den overveldende majoriteten av økonomer forteller oss dette. Sentralbanksjefen ønsker til og med at regelen med 3 % skal ytterligere ned mot 2 %.

Hun legger ut om mennesker i Norge som ikke får livsviktige medisiner, på grunn av all denne sløsingen. Samtidig som hun er med på å lage budsjetter som gir store skattelettelser til de rikeste av oss. Og så vil hun bruke milliarder på å bygge nye veier uten bompenger.

Listhaug vil også stramme betydelig inn på pengene vi bruker på integrering i det Norske samfunnet. Det henger nøye sammen med at hun også ønsker at vi tar imot et mye lavere antall flyktninger og asylsøkere. Ingen vil åpne grensene for fri innvandring, men å kalle dagens innvandringspolitikk for ren sløsing viser en mangel på medmenneskelighet og forståelse for andres lidelse.

FrP fremstår som klimaskeptikere, som sår tvil om omfanget av menneskeskapte klimaendringer. Til tross for en overveldende enighet blant verdens klimaforskere. De vil for eksempel fjerne taket for utslipp av klimagasser i Norge, og de vil fjerne de fleste av klimaavgiftene. Fritt frem for utslipp, mer eller mindre. Ikke tenk på fremtiden.

For å sette dette på spissen vil FrP at vi skal bruke fellesskapets penger på å kjøre bil og bygge luksushytter, og gi blaffen i klimaendringer og menneskelig lidelse utenfor landet vårt.

Hvordan kan vi som et oppegående folk stå inne for disse idealene?

Ja det høres kanskje forlokkende ut å aldri betale en krone i bompenger.

Problemet er bare at den veien eller den broen må betales for, fra vårt felles oljefond, et fond som skal gi oss velferd og pensjon i tiår og kanskje århundrer fremover.