For å oppnå dette, er det blant annet nødvendig at alle barn får muligheten til å delta på skolefritidsordning. I SV sitt forslag til nytt arbeidsprogram for perioden 2021–2025 går vi derfor inn for gratis SFO for å sikre at alle barn får delta på lik linje, og får et godt utgangspunkt for livet. Dette ser vi i SV på som ei investering i framtida.

SV ønsker en praktisk og variert skoledag, med fysisk aktivitet, gratis skolemat og der leksene gjøres på skolen. Slik får barna og familiene frigjort tid når skolearbeidet kan gjøres på skolen. SFO skal være åpen før og etter skoledagen.

I dag er det store forskjeller mellom kommunene både når det gjelder kvalitet, innhold og pris på SFO. SFO må få økte ressurser og flere ansatte. Skolen og SFO skal være en del av lokalsamfunnet ved å stimulere til økt samarbeid med kulturskolen, frivillige organisasjoner og lokalt arbeids- og næringsliv, og som kan støtte opp under skolens brede syn på kunnskap og kompetanse.

SV ønsker en skolehverdag med flere timer i praktiske og estetiske fag, og kompetansekrav for undervisning i kunst–og håndverksfagene. Det trengs også mer fysisk aktivitet i skolen–lek og bevegelse fremmer læring, trivsel og helse.

SV sitt forslag om gratis SFO til alle barn vil virke sosialt utjevnende. Slik er dette tiltaket også et virkemiddel for å sikre og bygge ut den offentlige velferden i samfunnet.

Gratis SFO til alle barn er en sak SV sin førstekandidat til stortingsvalget i Møre og Romsdal, Birgit Oline Kjerstad, vil arbeide for dersom hun kommer inn på Stortinget.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!