Sve forsøker i et innlegg å gi blant andre meg skylda for at E136 kan bli forsinket. Det er like dumt som det er feil. Frp har hatt makta på Stortinget i åtte år, og når det knapt er blitt bygget statlig vei i Møre og Romsdal i den perioden, så er det naturligvis Frp sitt ansvar. Ingen ansvarsfraskrivelser fra Sve og Frp kan endre på det.

Siste krumspring om E136 er at prosjektet skal overføres til Nye Veier AS, og at framdrifta forsvinner fullstendig ut av politisk kontroll. Nye Veier AS, og denne sentraliserende måten å drive samferdselspolitikk på, er Frp og Frank Sve de IVRIGSTE forkjemperne for på Stortinget.

Det er heller ikke slik, som Sve later som, at hvert fylke har en egen pott med samferdselsmidler. Frp har vært sterke forkjempere for nasjonale prioriteringslister basert på beregninger av nytte der sentrale, folkerike strøk på Østlandet har vunnet fram på bekostning av eksportfylker som Møre og Romsdal. Derfor snakker Sve mot bedre vitende når han prøver å sette Møreaksen opp mot E136.

For øvrig er Frps «motstand» mot Møreaksen omtrent like troverdig som lovnaden om å kutte alle bompenger. Alle vet at Frp går til valg på fire nye år med Høyre – og om det skjer, blir jo selvsagt Møreaksen bygget.

I år står velgerne ovenfor et verdivalg; mer sentralisering, privatisering og salg av Norge med Frp, eller satsing på trygge arbeidsplasser, gode skoler og en verdig eldreomsorg i hele Møre og Romsdal med Arbeiderpartiet.

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!