Ref. innlegg i Sunnmørsposten om hvilken side vi skal gå på.

Vi som har levd noen år, husker tiden vi som barn på 60-tallet fikk lære at vi skulle gå på venstre side og ha refleksen på høyre side. Samme at hunden skulle vi holde til venstre og i venstre hand. Dette bl.a. for at bilen kjørte på høyre side og vi da skulle kunne se at bilen kom kjørende mot oss. Vi skulle også sykle på høyre side.

Disse reglene skulle vi bruke når vi gikk og ev. syklet på fortauet. Samme reglene kunne vi også forholde oss til dersom vi gikk på turstier/turveger. Dette for at man da unngikk ev. misforståelser og «kollisjoner».

Hadde forestilt meg at vi burde/måtte forholde oss til de samme reglene i dag! At enkelte i dag mener at vi nå skal gå på og holde oss gående på høgre side, virker rett og slett dumt og virker helt tullete.

Er dette uerfarne politikere og unge mennesker som ikke helt har forstått at dette bare vil skape misforståelser og irritasjoner blant de litt «voksne»? Eller er de som mener dette noen som ikke har skjønt og forstått de gamle reglene og grunnen til at dette ble «trykket inn i hodet på oss» det at de gående må/skal være på venstre side og de «kjørende», (også syklistene), kjører/er på høyre side, uansett hvor vi ferdes?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!