Leserinnlegg av Johan Grytten

«Mor og far eller foreldre 1 og 2?»

Illustrasjonsfoto   Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

Leserinnlegg

Ideen om å avskaffe begrepet mor og far og å erstatte f.eks. mor med fødeforelder eller forelder 1, må vel være et virus verre enn Corona. Og mot denne hjerneviruset er det nok ikke så fort gjort å framstille vaksine heller.

Og ikke skal vi lenger kalles kvinne og mann, men person med livmor og person med genitalier.

I første omgang gjelder dette angivelig bare i sammenheng med offentlig – juridisk språk. Men det er et ledd i en videreføring, vil jeg påstå. Dette kalles gjerne for utvikling. Jeg kaller det innvikling (til og med verre enn storkommunesammenslåing).

Mor og far og mamma og pappa er nære og gode ord, og det kan en være i ekthet og sannhet, også uten å være det biologisk. Særlig er mor og mors«rollen» viktig og har vært det heilt fra tidenes mor-gen …

Meg bekjent skal saka om «kjønnsrollemønsteret» opp i Stortinget før sommerferien i år. Saka burde vært avvist. Våre stortingspolitikere bør ha viktigere ting på agendaen enn å kaste vekk tid på slikt tull.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!