Leserinnlegg av Arne Klykken

«Haramsøy lives matter»

Det finnes liv på Haramsøy, selv om det ikke synes å ha like mye verdi som liv i byer og mer tettbygde strøk.
Leserinnlegg

Folkeliv, dyreliv, fugleliv, insektliv og planteliv.

Politiet kveler ikke direkte med kneet mot halsen, men gjør det med andre metoder.

Haramsøyfolket, som føler seg utsatt for overgrep, blir sett på som opprørere og annenrangs. Bøter skrives ut med gaffel, mens folkets politianmeldte saker blir henlagt.


Synspunkt av Frode Hansen

«Brevet fra Statsforvalteren»

Ålesund kommune har fått et brev fra Statsforvalteren med et pålegg om å få utbedret 14 av 17 utslipp av kloakk i kommunen, noe som nå har blitt et alvorlig problem med trusler om utbyggingsstopp!


Politikerne i Ålesund og i fylket står heller ikke akkurat på barrikadene for å verne om «stebarnet» Haramsøya. En «behagelig» passivitet fra toppene i alle politiske parti, selv de som har tilknytning til området.

Ordfører og varaordfører vil verne «okkupantene» mot Haramsøyfolket. En slags krigsretorikk som er realistisk. De som under siste krig kjempet en desperat kamp for sine hjem, familie, hjemsted, fedreland med livet som innsats til siste skanse, ble sett på som modige helter og hedret. På Haramsøya er det motsatt:

Folket kjemper desperate for sine hjem, sin familie, hjemsted, fedreland, men har ingen heltestatus. De blir sett på som oppviglere som prøver å berøve vindkraftmafiaen sitt utbytte.


Gjør klart til montering på Haramsøya

Arbeidet med vindkraftutbygginga på Haramsøya går etter planen. I midten av mai starter arbeidet med å montere turbinene.


Hvem er vindkraftmafiaen? I tillegg til utbyggere og utenlandske kapitalinteresser med verdier i skatteparadis, er det vår egen regjering, såkalte nøytrale instanser som staten kontrollerer, f.eks. NVE, Viken fylkeskommune, våre passive fylkespolitikere i Møre og Romsdal og passive lokalpolitikere i Ålesund, samt lokale profittaktører med hemmelige avtaler.

Folkevalgte som ikke gjør noe, er også på okkupantenes side. De har kanskje satset sparepengene sine i vindkraftfonds, og har egeninteresse uten å erklære seg inhabile? «Haramsøy lives matter», eller?


Slik forklarte ordføreren utspillet om ulovlige aksjoner

Ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap) ville ikke beklage vindkraft-utspillet om ulovlige aksjoner – men hun beklaget at det ble opplevd som en ekstra belastning.Det første skipet med vindkraft-komponentar kom 16. april:

Historiske morgontimar på Haramsøya

Til saman over 800 meter med rotorblad nådde fram til Haramsøya fredag morgon. Spesialtransporten opp på fjellet er i full gang. Motstandarane fortviler.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!