Folkeliv, dyreliv, fugleliv, insektliv og planteliv.

Politiet kveler ikke direkte med kneet mot halsen, men gjør det med andre metoder.

Haramsøyfolket, som føler seg utsatt for overgrep, blir sett på som opprørere og annenrangs. Bøter skrives ut med gaffel, mens folkets politianmeldte saker blir henlagt.

Politikerne i Ålesund og i fylket står heller ikke akkurat på barrikadene for å verne om «stebarnet» Haramsøya. En «behagelig» passivitet fra toppene i alle politiske parti, selv de som har tilknytning til området.

Ordfører og varaordfører vil verne «okkupantene» mot Haramsøyfolket. En slags krigsretorikk som er realistisk. De som under siste krig kjempet en desperat kamp for sine hjem, familie, hjemsted, fedreland med livet som innsats til siste skanse, ble sett på som modige helter og hedret. På Haramsøya er det motsatt:

Folket kjemper desperate for sine hjem, sin familie, hjemsted, fedreland, men har ingen heltestatus. De blir sett på som oppviglere som prøver å berøve vindkraftmafiaen sitt utbytte.

Hvem er vindkraftmafiaen? I tillegg til utbyggere og utenlandske kapitalinteresser med verdier i skatteparadis, er det vår egen regjering, såkalte nøytrale instanser som staten kontrollerer, f.eks. NVE, Viken fylkeskommune, våre passive fylkespolitikere i Møre og Romsdal og passive lokalpolitikere i Ålesund, samt lokale profittaktører med hemmelige avtaler.

Folkevalgte som ikke gjør noe, er også på okkupantenes side. De har kanskje satset sparepengene sine i vindkraftfonds, og har egeninteresse uten å erklære seg inhabile? «Haramsøy lives matter», eller?

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!