Leserinnlegg av Håkon Lykkebø Strand

«På kollisjonskurs med innbyggerne»

Bypakken vil føre til at innbyggerne i Ålesund blir flådd. Stopp denne galskapen nå!

FRP: Håkon Lykkebø Strand, er politisk nestleder i Møre og Romsdal FrP og kommunestyrerepresentant for Ålesund FrP.  Foto: Privat

Leserinnlegg

Stortinget skal behandle bompengepakken til Ålesund kommune, og FrP skal selvfølgelig stemme mot. Likevel er det sannsynlig at den blir vedtatt av H/V/KrF regjeringen med støtte fra Ap og Sp, som nå skal ta fra oss gleden av å ha et bomfritt fylke.

I FrP har vi tradisjon for å feire når bommene rives, slik som på Tresfjordbrua, Vågstrandtunnelen og Atlanterhavstunnelen. På den andre siden kunne vi lese i Sunnmørsposten 21. mai at Ålesundspolitikere fra Høyre, KrF og Venstre feiret med flagg for bompenger i Ålesund.

Det var en direkte usmakelig opptreden av politikere som skal representere innbyggerne våre.


Leserinnlegg av Tore Johan Øvstebø

«Bypakken – eit flagg verdig»

Sunnmørsposten vel ei provoserande vinkling når dei like før pinse slår opp gjennombrotet for Bypakke Ålesund, som etter meir enn 10 års tverrpolitisk arbeid endeleg er komen på saklista til Stortinget.


Det var nok mange som fikk en klump i magen når de fikk vite at de får en ekstraregning på tusenvis av kroner i måneden. For mange kan det bety slutten på kjøring til fritidsaktiviteter, kulturtilbud og vennebesøk for sine barn.

Regjeringen med støtte fra Ap og Sp skal nå stenge ute de tidligere kommunene som slo seg sammen med Ålesund. Det må være den verste velkomstgaven man kunne gitt i tillegg til eiendomsskatt og økte kommunale avgifter.

Ålesunderne blir rett og slett skattet i hjel av rødgrønne politikere som ikke evner å prioritere. Først var det hus, nå er det bil. Det er vel ikke lenge før det blir innført kommunal moms i dagligvarebutikkene for å få mer penger i kassa.

For hvor skal bompengepolitikerne i Ålesund finne over 200 millioner kroner til egenandelen i bypakken? Det blir kuttet i skole og eldreomsorg, men sykkelveier og kollektivfelt skal prioriteres.


Lesarinnlegg av Kari Grindvik

«Seier vi nei til bompengar, seier vi også nei til tunnel, fleire bussavgangar og betre sykkelvegar»

Ålesund kommune har arbeidd i mange år for å få på plass ny ferdselsåre frå sentrum til Moa – over Lerstad.


Og til de som mener at bypakken er flott fordi om 15 år kan vi kjøre bomfritt igjen, så kan dere fryde dere med at politikerne i Ålesund er i full gang med å planlegge bypakke – TRINN 2.

Jeg gremmes bare med tanken.

Bypakke betyr bompenger til evig tid. Bare se på de store byene som snart har hatt bompenger i 20–30 år. De vil aldri forsvinne uten et stort FrP med innflytelse som ikke mener at biltrafikken er en svulst i byene.

Hvis du ønsker deg et fremdeles bomfritt Møre og Romsdal så har du ett valg til høsten, og det er å stemme på Fremskrittspartiet.


Bypakken:

– Vi kommer ikke til å være med på å flå bilistene i Ålesunds-området

Torsdag kom det frem at Statens vegvesen varsler anleggsstart for bypakken rundt jul. Sylvi Listhaug, leder i FrP, oppfordrer velgere om å stemme FrP til høsten for å unngå bypakken.


-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!