Leserinnlegg av Marta Aspehaug

«Skal kommuneøkonomien nok en gang gå utover ungdommen?»

1. juni fikk jeg vite at Ålesund kommune har foreslått å kutte alle fritids- og kulturtilbud for barn og unge.

Roper varsku: Marte Aspehaug advarer sterkt mot kommunedirektørens forslag om å kutte i ungdomstilbudet i Ålesund.  Foto: Privat

Leserinnlegg

Dette vil innebære nedlegging av fritidsklubber, Vibes, Huben, UKM og alt annet i regi med Ung i Ålesund.

Som ungdom her i Ålesund, musikkelev og kunstinteressert, har jeg selv benyttet meg av disse tilbudene. Jeg har vært med på workshops på Vibes, og sett på fremvisninger/opptrådt der.

I 2019 var jeg med på UKM som kunstner, og i 2021 som deltaker med vokal og piano. Alt dette har betydd mye for meg, og jeg tror det er veldig uheldig om dette ikke vil være en mulighet for ungdommer som meg i fremtiden.


Leserinnlegg av Torje Aambø

«Kultur og ungdom»

Hei, jeg heter Torje, og hadde det ikke vært for den lokale fritidsklubben min så kunne sikkert 7 år på universiteter og høyskoler fort vært byttet ut med 7 år i fengsel.


Det at kommunen i det heile tatt kan tenke på å foreslå en slik løsning på pengeproblemet sitt, spesielt i disse korona-tider, virker bakvendt i ei tid der behovet er stikk motsatt. Ungdommen har allerede blitt hardt ramma av konsekvensene fra korona, og vil være det i lang tid fremover. Korona har gjort det vanskelig nok for ungdom å sosialisere med venner og bekjente. Om vi skal ta fra ungdom muligheten til å vise frem talentet og kunsten sin, hva skal vi da sitte igjen med? Kunst er laget for å formidle. Talent er til for å vises frem.

For mange ungdom er musikk, dans og kunst en viktig måte å uttrykke seg selv på. Ung i Ålesund sine arrangement er en viktig arena der ungdom kan møte andre med felles interesser og finne et sted å føle seg hjemme og høre til. Det er ikke noe man skal kunne ta bort.

Om kommunen vår ender opp med å kutte Ung i Ålesund, hva blir det neste? Skal de ta fra oss kulturskolen vår? Det har allerede blitt gjennomført kutt i kultur og oppvekst, hvorfor skal de gjøres igjen? Hvorfor ikke spre det utover andre avdelinger?


– Det må være mulig å se at det koster mindre å forebygge enn å reparere

Tirsdag ble det kjent at ungdomsklubbene i Ålesund står i fare for nedleggelse. Ung i Ålesund mener det vil være et gigantisk hopp bakover i samfunnsutviklinga.


I stedet for å kutte ungdoms mulighet til å vise seg frem, dyrke kreativitet og sosialisere med andre med like interesser, hva med å bruke litt sunn fornuft? Vi må ta vare på hverandre, kulturen og kunsten vår. Dette er ikke måten å gjøre det på.


Politikerne vil ikke kutte i sjukeheimsplasser: Nå kan ungdomsklubbene ryke

Politikerne vil spare sjukeheimsplassene i Ålesund. Nå kan ungdomsklubbene bli lagt ned i stedet.-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!


Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Leserinnlegg