En gladnyhet som forteller at byrom skal rustes opp for millioner. Flott at det rettes oppmerksomhet mot denne siden av livet i byen, og at byen blir attraktiv å bo i for alle. Det gode hverdagslivet må tas vare p . Det er nok både helsegevinster og andre gevinster med slike tiltak.

Mer enn sentrum

Det er tydelig at byrommene i sentrum skal skinne, og at det skal brukes millioner på dette. Men byen vår er mer enn sentrum. Vi må nok venne oss til det og forstå at mange er opptatt av sine byrom der de bor.

Hele Hessa har vært en del av byen i over 50 år , og jeg som har bodd her hele tiden kan skrive under på at det er en flott bydel å bo i. Men noe skjemmer og er slett ikke trivelig. Midt i den flotte bebyggelsen har vi fortsatt stående Forargelsens hus som skjemmer området og er en fare for omgivelsene. Det har vært lovt fra kommunens side at huset skulle fjernes , men ingen ting har skjedd.

Ei skam

Det kan nesten se ut som om noen trenerer saken om riving av huset og ikke ønsker noe bedre byrom for oss som bor her. Det er ei skam at dette ikke er ordnet for lang tid siden, såpass myndighet må vel en kommune ha at de kan ordne opp når eieren ikke gjør det. Det er uforståelig for oss at privatretten står så sterkt at dette ikke kan ordnes.

Skamma står der fremdeles og ingen får orientering om saken. Huset står der med knuste vinduer og panel som faller ned fra flere sider, og takbeslag og annet fyker rundt om når det stormer.

Det er uforståelig for oss at dette kan fortsette slik. Nå er det vel snart på tide at kommunen bruker handlekraft og får fjernet denne rønna som i mange år har vært et utrivelig og skjemmende element I vårt nærmiljø.

Ordfører. Nå venter vi på svar på dine gamle løfter om at huset skal fjernes. Vi vil også har trivelige byrom å bo i.

Vårt byrom skinner ikke med denne rønna stående midt iblant oss.

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!