Leserinnlegg av Per Vidar Kjølmoen

«Billigere ferjer bare første skritt»

Halvering av ferjetakstene er et godt eksempel på hva Møre og Romsdal kan oppnå når vi står sammen.
Leserinnlegg

Møre og Romsdal Arbeiderparti fikk med seg Ap på Stortinget, og tok initiativet til å halvere ferjetakstene i hele Norge. Men gjennomslaget tilhører alle som har stilt opp for saken – sammen. For billigere ferjer skjedde ikke av seg selv. Etter åtte år med Høyre og Frp i førersetet for nasjonen Norge, med økte ferjepriser og lite penger til fylkene, måtte noe skje. Vi måtte få staten på banen. Det var derfor vi i Møre og Romsdal Arbeiderparti tok initiativet til å halvere ferjetakstene. Den kampen vant vi!

Våknet til live

Jeg vil derfor berømme alle de andre partiene som da våknet til live og hoppet på med egne forslag. Ved å være mange fikk vi gjennomslag. For det er nettopp når vi står sammen om felles mål at vi i Møre og Romsdal oppnår resultat. Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det hverdagen til vanlige folk det handler om.


Leserinnlegg av Harald Espeland

«Møreaksen, målinger og faglig grunnlag»

Hovedproblemet med Terje Tovan/MuM sin meningsmåling om kryssing av Romsdalsfjorden er at den ikke fanger opp de faglige vurderingene i saken.


Kuttes

Takstene ble kuttet en fjerdedel fra 1. juli. Men Arbeiderpartiet kommer ikke til å gi seg før takstene er halvert. Og vi ser fram til å samarbeide med alle gode krefter for å oppnå det målet – og mange andre mål fremover. Vi trenger mer ressurser til skoler, omsorg og næringsutvikling. Lærere, helsefagarbeidere, sykepleiere og andre ansatte i skole, helse og omsorg skal løftes fram. Tiltak for flere arbeidsplasser og næringsutvikling skal på plass. Den jobben blir lettere om flere parti står sammen – og Arbeiderpartiet lover at vi skal gå i front også i disse sakene. For nå er det vanlige folks tur!

-------------------------------------------

Har du noe på hjertet? Send innlegget ditt til meninger@smp.no.

Her finner du alt meningsstoffet på smp.no!