Fjordman svarer

Leserinnlegg

Sunnmørsposten publiserte 19. april en artikkel skrevet av Arne Per Andersen som representerer uhederlig journalistikk av aller verste merke. Å beskylde noen for å medvirke til massemord uten en gang å be personen om en kommentar per epost er svært grovt og utgjør sannsynligvis et brudd på Vær Varsom-plakaten til Norsk Presseforbund.

Hvorfor blir en kjent venstreradikaler som Tor Bach rådspurt, og hvorfor opptrådte avisen som mikrofonstativ uten å gi en kontroversiell person ett eneste kritisk spørsmål? Bach har gitt uttrykk for at vold mot politiske motstandere kan være OK. Det samme har medlemmer av Vepsens søsterorganisasjon Expo i Sverige, grunnlagt av forfatteren Stieg Larsson. De har samarbeidet med voldelige venstreekstremister fra AFA, kjent for å overfalle politiske motstandere.

Les også: - Jensen er profeten og Breivik disippelen

Det faktum at store deler av pressen unnlater å nevne slikt gjør at de er med på å legitimere politisk vold. At for eksempel NRK ukritisk bruker Expos Daniel Poohl som såkalt ekspert er ikke akseptabelt.

Relle islamkritikere er antiterrorister. Anders Behring Breivik har sagt både i retten og i sitt manifest at han kopierte det islamske jihadistiske terrornettverket al-Qaida gjennom sine terrorhandlinger. Dette var godt kjent da denne artikkelen ble skrevet. Likevel ble det ikke nevnt med ett ord. Dette dreier seg om karakterdrap og har ingenting med offentlig debatt å gjøre.

Det er ikke noe høyreekstremt ved å mislike islam eller være kritisk til skadevirkningene av den største innvandringsbølgen i menneskehetens historie, som gjør at mange innfødte europeere føler seg som fremmede i noen av sine egne byer. Tysklands kanskje mest kjente islamkritiker, Thilo Sarrazin, er sosialdemokrat.

Dersom man er bekymret for høyreekstremister bør man fokusere mer på Det muslimske brorskapet. Deres mektige åndelige leder Yusuf al-Qaradawi har priset Hitler. Likevel blir representanter for det totalitære Brorskapet invitert til vestlige hovedsteder for samtaler, fra Oslo til Washington. Det er bekymringsfullt.

Peder Nøstvold Jensen