Palestinske pionerer i terror

Europa rammes nå av en bølge av terrorangrep fra militante muslimer.

Brorskap: IS eller ISIS ledes av Abu Bakr al-Baghdadi. Den selvoppnevnte kalifen har som mange andre islamistiske terrorister bakgrunn fra Det muslimske brorskapet. ?Foto: NTB SCANPIX 

Innlegg

Folk justerer sine ferieplaner av frykt for terror. Festivaler avlyses av sikkerhetsgrunner. Strender overvåkes for å forhindre massakrer som i Nice 14. juli 2016. Da brukte en jihadist lastebil for å kjøre ned barnefamilier som feiret sin nasjonaldag.

En av grunnene til at vi er dårlig forberedt på dette er at visse grupper på europeisk venstreside har feilinformert europeere om årsakene til islamsk terror. Det blir påstått at ordet «jihad» er misforstått. Den primære betydningen av begrepet jihad er muslimsk hellig krig for å utbre islamsk herredømme.

Feilaktig informasjon

Å hevde at jihad kun er forsvarskrig er åpenbart feil, både teologisk og historisk. På 600-tallet og 700-tallet drev arabere uprovosert krig fra Den arabiske halvøy til Spania, Frankrike, Nord-Afrika, Palestina, Syria og Det bysantinske riket til Persia og Sentral-Asia.

Voldelig jihad var et internasjonalt problem over tusen år før USA ble grunnlagt eller staten Israel eksisterte. Å presentere jihad kun som en forsvarsmekanisme mot Europa, USA eller Israel utgjør historieforfalskning. Jihad har alltid hatt en ekspansiv komponent. Nå befinner vi oss midt i en ny islamsk offensiv av internasjonal jihad. Europeere vet ikke hvordan de skal håndtere jihadistisk aggresjon fordi de i mange tiår er blitt gitt feilaktig informasjon.

Det muslimske brorskap

Man kan høre ganske mange mennesker i Europa hevde at når grupper som Hamas rammer Israel med jihadistiske angrep utgjør dette motstand mot «okkupasjon.»

Hele Midtøsten var befolket av mennesker med andre religioner før de arabiske erobringene. Ikke-muslimer bodde i regionen lenge før muslimene invaderte. De okkuperer ingenting. Likevel blir de få gjenværende samfunnene av kristne og andre ikke-muslimer i Midtøsten trakassert og forfulgt.En rekke militante muslimer har bakgrunn fra Det muslimske brorskapet. Dette omfatter al-Qaidas ideolog Sayyid Qutb. Osama bin Laden kom fra det rike Saudi-Arabia, var sønn av en milliardær og hadde høyere utdannelse. Han ledet terrornettverket al-Qaida inntil han ble drept i 2011. Ismail Haniyeh, en fremtredende leder i Hamas, hyllet Osama bin Laden som en martyr og arabisk hellig kriger i 2011. Haniyeh gjorde sannsynligvis dette fordi han som jihadist betrakter Israel som en viktig frontlinje i en mye større internasjonal jihad.

Støttes av mange

Hamas ble grunnlagt som en palestinsk gren av Det muslimske brorskapet. Abu Bakr al-Baghdadi, selvoppnevnt kalif og leder av Den islamske staten (IS eller ISIS), har bakgrunn fra Det muslimske brorskapet.

Jihadister i Den islamske staten skryter av halshugginger, massehenrettelser, gjengvoldtekter og slaveauksjoner. En undersøkelse viser at det finnes minst 8,5 millioner sterke supportere av IS i den arabiske verden. Dersom fokuset utvides til personer som sympatiserer med IS til en viss grad stiger antallet til 42 millioner IS-sympatisører i arabisktalende land. Hvis vi inkluderer ikke-arabiske land som Afghanistan, Pakistan og Indonesia stiger antallet tilhengere ytterligere.Meningsmålinger i 2015 viste at 24% av palestinerne har et positivt syn på IS. Andelen palestinere som liker IS er større enn støtten de nest største politiske partiene i Sverige og Danmark fikk ved valg i 2014 og 2015. Prosentandelen palestinere som sympatiserer med Den islamske staten tilsvarer omtrent prosentandelen nordmenn som stemmer på partiet Høyre. Dette faktum nevnes ikke av de som vil opprettholde illusjonen om at palestinske terrorister er helt forskjellige fra andre muslimske terrorister. De samme gruppene fremmer ofte den falske påstanden om at islamsk terrorisme skyldes fattigdom. Undersøkelser har gjentatte ganger vist at islamske terrorister har minst gjennomsnittlig inntekt, og ofte over gjennomsnittlig utdannelse.

Trussel mot verden

Islamske militante grupper som Hamas fremmer en jihadistisk ideologi som representerer en trussel mot hele verden, ikke kun mot Israel.

Påstanden om at palestinsk terror er annerledes enn annen islamsk terror har praktiske konsekvenser. Den gjør det mulig for vestlige organisasjoner å samarbeide med palestinske militante muslimer i Fatah, som åpent skryter av å ha drept tusenvis av mennesker. Samtidig drepes europeere av islamske terrorister med de samme metodene som benyttes av palestinske militante muslimer.Palestinske muslimer har de siste 50 årene vært pionerer i moderne islamsk terrorisme. De har benyttet flykapringer, selvmordsbombere, angrep på kafeer og restauranter samt bruk av kniver og biler som terrorvåpen. Teknikker som har vært brukt av palestinere, blir nå eksportert til å terrorisere europeiske byer.

Tagger:
Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Innlegg