Herøy-rederi tapte søksmål mot Forsvaret

Bergen (NTB): Rederiet som står for den tekniske driften av fire marine- og kystvaktskip, saksøkte Forsvaret for rundt 10 millioner til dekning av ekstra utgifter, men tapte i tingretten.

Illustrasjonsfoto: Kent Skibstad / NTB scanpix 

Næringsliv

Dommerne i Bergen tingrett legger ikke skjul på at de er sterkt uenige med argumentasjonen til rederiet Remøy Management AS, skriver Bergens Tidende.

Selskapet gikk til sak etter at en ny sikkerhetslov i 2009 førte til nye krav til de fire skipene, noe som har ført til kostnader selskapet mente det ikke skulle dekke.

Krever høyere leie for kystvaktskip

Remøy Management stevner staten for Bergen tingrett.


Gjør som over 23.000 andre - følg smp.no på Facebook

Remøy mener selskapet over natten ble ansvarlig for ekstrakostnadene. Retten mener derimot at reglene var godt kjent, ikke minst for Remøy, som har leid ut kystvaktfartøy i 35 år. I dommen står det at det er «utvilsomt» at Forsvaret og Remøy hadde en felles forståelse om kravene da kontraktene ble inngått og at de er omtalt i dokumenter i årene 2004, 2005 og 2006.


Han blir ny adm.dir i Remøy Management

Generasjonsskifte i det tradisjonsrike shippingselskapet.

Selskapets advokat, Knut Sverre S. Andresen, sier hans klient er uenig i tingrettens konklusjon og nå vurderer om de skal anke. (©NTB)