– Dette er en bransje i en voldsom utvikling og du kommer til et punkt da du som en liten aktør sliter med å henge med i teknologiutviklingen, sier Pritchard.

Han vil ikke si hvor mye Phonera betaler for selskapet.

– Jeg er fornøyd med prisen. Deler av oppgjøret er i kontanter, resten er i form av aksjer i Phonero, sier Pritchard.

For skip og sjøfolk

Han har brukt de siste 10 årene til å bygge opp selskapet. Mobitalk spesialiserte seg på å levere mobilløsninger til skip og sjøfolk og har en kundemasse på rundt 10.000 brukere til sjøs.

– Jeg mener vi utfyller hverandre godt, sier Pritchard.

Fortsetter

Han skal selv fortsette som regiondirektør for Phonera med ansvar for Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Det vil skje fra kontoret i Ålesund.

De ansatte i Mobitalk får tilbud om å fortsette i Phonera.

– Ved sammenslåing av to selskaper kan det bli behov for å fjerne dobbeltfunksjoner, men vi tror det kan bli behov for å øke bemanningen ved kontoret i Ålesund, påpeker han.

Passer godt

Administrerende direktør Thore Berthelsen i Phonero, mener Phonero og Mobitalk passer godt sammen og at oppkjøpet innebærer nye produktmuligheter for Mobitalks kunder. I tillegg kjøper begge aktørene nett-tilgang fra Telenor.

Fornøyd: Adm.dir. Thore Berthelsen i Phonero mener selskapene utfyller hverandre.

– Vi satser i det samme markedet og selskapene utfyller hverandre geografisk. Samtidig vil Mobitalks kunder få tilgang til nye og moderne tjenester fra Phonero-porteføljen, påpekes det i en pressemelding som er sendt ut i forbindelse med oppkjøpet.

Etter samtaler gjennom det siste halvåret, ble partene enige i begynnelsen av februar. Phonero vil etter oppkjøpet ha 250.000 brukere i bedriftsmarkedet og en omsetning på over 1,1 milliard kroner.

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook!

<strong>Fornøyd:</strong> Adm.dir. Thore Berthelsen i Phonero mener selskapene utfyller hverandre.