Havila Shipping har dermed ikke innfridd kravet som var satt i avtalen med bankene.

- Selskapet er i en utfordrende situasjon og vil umiddelbart arbeide med sine finansielle kreditorer for å komme frem til en standstill-avtale. Så lenge diskusjonene pågår vil selskapet stoppe betaling av renter og avdrag på lån, opplyser Havila Shipping.

På Oslo Børs er Havila-aksjen satt under spesiell observasjon inntil det er gjort videre avklaringer, heter det i en børsmelding.

Krise Administrerende direktør Njål Sævik og styreleder Per Sævik i Havila Shipping. Foto: Knut Arne Aarset

Standstill-avtale

Selskapets banklångivere har indikert støtte til en standstill-avtale, og det planlegges å kalle inn til obligasjonseiermøte innen kort tid.

En såkalt standstill-avtale innebærer at kreditorene i en periode avstår fra sine krav.

- Med forventning om å lykkes i diskusjonene med långivere holder selskapet fullt fokus på å videreføre ordinær drift ved å opprettholde servicen til alle kunder og å fortsette å betale alle leverandører, opplyser Havila Shipping.

Bakgrunn: Bankene kan ta Havila tirsdagHavila med nytt løsningsforslagAlvor preger RederiforbundetHavila-ansatte sier nei til lønnskutt

Ettersom forslaget til obligasjonseiere er en betingelse i avtalen med bankene, vil forslaget til innkalling til obligasjonseiremøte 26. februar bli trukket.

Ikke støtte fra 2/3

Obligasjonslånet på 400 millioner kroner er satt sammen av 130 private og offentlige investorer. Blant långiverne er en fylkeskommune i Sør-Norge som har investert mer enn 10 millioner kroner i den usikra obligasjonen.

Sævik-familien ønsker å beholde majoriteten i selskapet, og har garantert for 153 friske millioner.

Sævik-familien har tidligere tilbudt seg å kjøpe ut obligasjonslån for en pris 11 prosent over sist omsatte kurs, inntil 275 millioner kroner. De største obligasjonslångiverne gikk med på dette, men det ble altså ikke oppnådd et flertall på 2/3.

For en uke siden stemte de ansatte nei til et forslag om lønnsreduksjon.