Det var i forkant av gårsdagens styremøte at Granheim ga beskjed om at han trakk seg fra styret. I børsmeldingen fra Havila forklares det med: «ønsker å unngå diskusjon og tvil om potensielle fremtidige interessekonflikter».

Hva disse mulige framtidige interessekonfliktene bunner i, får vi ikke svar på.

Torghatten ikke inne i obligasjon

– Jeg ønsker ikke utdype dette utover det som står i børsmeldingen, sier Granheim til smp.no.

– Skyldes det at Torghatten er inne som investor i den usikrede obligasjonen som det nå strides om?

Roger Granheim.

– Det jeg kan si er at Torghatten ikke er inne i den obligasjonen.

– Skyldes det da mulige interessekonflikter som følge av at Torghatten har kjøpt Sogn og Fjordane fylkeskommune sin eierandel i Fjord1 og at Per Sævik gjennom holdingselskapet Havila eier de resterende 40 prosent av Fjord1?

– Jeg tror vi stopper der. Jeg har bekreftet overfor deg at vi ikke er investorer i obligasjonslånet, noe mer enn det har jeg ikke å si utover det som står i pressemeldingen, sier Granheim.

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook!

Kraftige reaksjoner etter Fjord1-salg

Som kjent utløste det kraftige reaksjoner fra Per Sævik da et knapt flertall i fylkestinget i Sogn og Fjordane gikk inn for å selge sin eierandel på 60 prosent i Fjord1 til konkurrenten Torghatten Trafikkselskap. Sævik påberopte seg at de i avtalen de inngikk da de kjøpe Møre og Romsdal fylkes andel i ferjerederiet hadde forkjøpsrett til de resterende aksjene i selskapet. Sævik har varslet at saken vil havne i retten.

Men det er ikke bare innenfor ferjebransjen det er treffpunkt mellom Sævik familien og Torghatten. Via eierskapet i Fjord1 er begge også inne på eiersiden i flyselskapet Widerøe.