Hemmelighetsfull avgang i Havila-styret

Viseadministrerende direktør i Torghatten, Roger Granheim, trakk seg i går styret i Havila Shipping. Han vil ikke utdype hvorfor.

Fjord1 Årsaken til at Granheim har trukket seg kan være mulige interessekonflikter som følge av at Torghatten har kjøpt Sogn og Fjordane fylkeskommune sin eierandel i Fjord1, der Per Sævik eier de resterende 40 prosent.   Foto: Knut Arne Aarset

Næringsliv

Det var i forkant av gårsdagens styremøte at Granheim ga beskjed om at han trakk seg fra styret. I børsmeldingen fra Havila forklares det med: «ønsker å unngå diskusjon og tvil om potensielle fremtidige interessekonflikter».

Hva disse mulige framtidige interessekonfliktene bunner i, får vi ikke svar på.

Torghatten ikke inne i obligasjon

– Jeg ønsker ikke utdype dette utover det som står i børsmeldingen, sier Granheim til smp.no.

– Skyldes det at Torghatten er inne som investor i den usikrede obligasjonen som det nå strides om?

Roger Granheim. 

– Skyldes det da mulige interessekonflikter som følge av at Torghatten har kjøpt Sogn og Fjordane fylkeskommune sin eierandel i Fjord1 og at Per Sævik gjennom holdingselskapet Havila eier de resterende 40 prosent av Fjord1?

– Jeg tror vi stopper der. Jeg har bekreftet overfor deg at vi ikke er investorer i obligasjonslånet, noe mer enn det har jeg ikke å si utover det som står i pressemeldingen, sier Granheim.

Følg Sunnmørsposten jobb og næringsliv på Facebook!

Kraftige reaksjoner etter Fjord1-salg

Som kjent utløste det kraftige reaksjoner fra Per Sævik da et knapt flertall i fylkestinget i Sogn og Fjordane gikk inn for å selge sin eierandel på 60 prosent i Fjord1 til konkurrenten Torghatten Trafikkselskap. Sævik påberopte seg at de i avtalen de inngikk da de kjøpe Møre og Romsdal fylkes andel i ferjerederiet hadde forkjøpsrett til de resterende aksjene i selskapet. Sævik har varslet at saken vil havne i retten.

Men det er ikke bare innenfor ferjebransjen det er treffpunkt mellom Sævik familien og Torghatten. Via eierskapet i Fjord1 er begge også inne på eiersiden i flyselskapet Widerøe.


– Sa nei til 150 millionar kroner meir for Fjord1

Per Sævik skal ifølgje Bergens Tidende ha bode minst 150 millioner kroner meir enn Torghatten Trafikkselskap for Fjord1. Likevel sa fylkesordførar Jenny Følling nei takk.