– Grovt skissert vil det handle om Big Data, digitalisering, roboter, kunstig intelligens, sjølgående biler og droneskip.

Ny hovedsponsor

Spissing av temaet mot nye teknologier er også et resultat av en runde med Innotowns samarbeidspartnere, som er 20 bedrifter i området.

Sparebanken Møre er kommet inn som ny hovedsamarbeidspartner ved siden av Rolls-Royce, og det var avgjørende for at arrangementet i år kunne videreføres med samme kvalitet, ifølge Lausund.

Førerløse skip, førerløse biler – se hva de skal snakke om på årets InnoTown

Lite jubileum

– I år er det 15 år siden vi starta opp. Vi feirer et lite jubileum med å fokuserer på tema som et svar på tiden vi befinner oss i, påpeker Lausund, og signaliserer at også InnoTown må ta innovative grep i disse tider – som å samle arrangementet til en dag.

– Det blir litt mindre champagne, men like mange foredragsholdere og med en stor fest om kvelden som vanlig, lover han.

Hele dagen

Tidligere har programmet begynt i 13-tiden ene dagen og sluttet i 15-tiden neste. I år begynner det klokka 09 og varer til klokka 19, og altså med etterfølgende fest. Men med gode pauser med tid for mat og prat.

Arrangørene tenker det er lettere for deltakerne å ta seg fri en dag fra jobben i stedet for to. Moderator blir den samme som i fjor: italiensk-norske Pellegrino Riccardi.

Gjennombrudd

– Det skjer veldig mye rundt teknologi som vi har gått og ventet på lenge. Jeg tror vi i år i stor grad har overførbare tema, sier Lausund og snakker om gjennombruddsteknologier som kommer til å forandre vår hverdag og verden. Vi har hentet inn topp ekspertise, sier han og nevner seks navn på programmet. Så kommer det to navn til når det nærmer seg arrangementet den 25. mai.