De ansatte er informert om at 150 flere stillinger trolig forsvinner i Norge. De fleste av disse jobber i Møre og Romsdal.

Etter det smp.no har grunn til lå tro kommer oppsigelsene seinest 3. kvartal.

Globalt blir 400 ansatte oppsagt, de fleste innen ledelse og adminstrasjon. Hvor nedskjæringene kommer i Norge er ennå ikke klart, ifølge kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk.

– Vi må gjennom drøftingsprosessene her lokalt først. Men det er sagt fra Storbritannia at de fleste av de 400 er mellomledere og administrativt ansatte, sier Wollebæk til smp.no.

Innkallingen til det en time lange møtet torsdag formiddag kom så seint som onsdag.

Skal spare en halv milliard

Selskapets marinedivisjon varslet i fjor høst kutt på en halv milliard årlig med effekt fra 2016, og oppsigelse av 400 ansatte. Dette kommer i tillegg til at 600 i Rolls-Royce Marine måtte gå i fjor, 300 i Norge.

Denne gangen er det altså 150 som må gå i Norge. Etter alt å dømme jobber de fleste av disse i Møre og Romsdal.

– Ja, det må vi regne med. Rolls-Royce Marine AS har 150-200 ansatte i Hordaland, resten her i fylket, sier Wollebæk.

Bedre sikt i organisasjonen

Målet denne gang er færre mellomledere, for å få bedre sikt mellom ledelse og produksjon, forteller kommunikasjonsdirektøren.

– Det er allerede tatt ut ett ledernivå. Nå er det mellomledernivået som blir berørt, som for eksempel avdelingsledere, prosjektledere, faglige ledere og funksjonsledere, sier Wollebæk.

I et marked i omstilling skal dette ifølge Wollebæk gjøre det lettere for konsernet å snu seg.

– Det skal bli lettere å se konsekvensene av det vi gjør. Og det skal bli lettere å ta kjappe beslutninger, i et marked som omstiller seg raskere enn før, sier Wollebæk.

Rydde opp

Fra før er det kjent at Rolls-Royce ansatte finske Mika Makinen som toppleder i marinedivisjonen for å rydde opp i ledelsesstrukturen.

Med en gang Sunnmørsposten nevner dette, blir kommunikasjonssjef Wollebæk tydelig mer rolig og avslappet.

– Vi har en leder av marinedivisjon i Mikael Makinen som kjenner det maritime markedet godt. For oss i Norge er det veldig betryggende. Jeg tror han har stor forståelse for at det er stor forskjell på flybransjen og den maritime bransjen. Vi her i Norge kjenner det maritime markedet godt, men det er selvsagt en ekstra fordel at vi har en toppleder som også gjør det, sier Wollebæk.

– Det er en nordisk mann med god global kulturforståelse, og det trenger vi, sier hun videre.

Flere nordmenn i ledergruppen

Wollebæk legger til at det nylig har kommet flere nordmenn inn i ledergruppen i marinedivisjonen, som ledes fra London.

– Frem til på tampen i fjor hadde vi én nordmann i ledergruppen. Nå er de tre, av totalt åtte, sier hun.

– Dette gir også god tilgang til informasjon til de i underkant 2.000 ansatte her i Norge, av totalt 5.000 globalt, sier hun.