Havila-direktør Njål Sævik kjenner seg ikke sikker, men tror offshore-rederiene kommer seg helskinna gjennom oljekrisa.

– En av grunnene til at jeg tror dette kan komme til å gå bra, er at jeg tror at låneinstitusjonene innser at vi har en helt unik kompetanse når det gjelder å drive skip, skriver Sævik i årsrapporten fra Herøy-rederiet for 2015 (gå til rapporten som pdf).

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Fortsatt forhandlinger

Rapporten ble offentliggjort mandag i forbindelse med at Havila Shipping kaller inn til ordinær generalforsamling ved Havilahuset 9. mai.

Rederiet er fortsatt i forhandlinger med långiverne sine for å komme i mål med en varig løsning på finansieringen av selskapet, etter å ha blitt hardt rammet av nedgangen som følge av lave oljepriser.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Sævik skriver at han for første gang føler seg grunnleggende usikker på framtida, og peker på at mye står på spill - både for eiere, ansatte og hele lokalsamfunn som er avhengige av den maritime industrien.

Tror på endringer

Men han tror ikke offshorenæringa ser lik ut når de turbulente tidene er over.

– Jeg er temmelig sikker på at det blir endringer i eierskap og struktur i løpet av de årene denne krisen vil vare. Jeg skal ikke spå hverken om struktur eller eierskap, men Havila er åpne for å diskutere ulike løsninger, påpeker Sævik.

Ikke overraskende foreslår styret at det ikke utbetales utbytte til aksjonærene i år.