Svensk investor tok lederrollen i Ekornes

Kleven måtte vike plassen for svensk storeier

Styreleder Nora Forisdal Larssen i Nordstjernan har en lang rekke tyngre styreverv bak seg. Nå har hun overtatt styrelederstolen i Ekornes.   Foto: Nobia.com

Næringsliv

Kjersti Kleven rykket ned fra styreleder til nestleder i Ekornes-styret under tirsdagens generalforsamling i møbelkonsernet.

Under generalforsamlingen ble det også bestemt at aksjeeierne får et utbytte på fire kroner per aksje, noe som tilsvarer en utbetaling på rundt 147 millioner kroner.

Ekornes-resultatet: Rekordhøy omsetning

«Tyngdeloven» avgjorde

Sunnmøringen Kleven måtte vike plassen som styreleder til fordel for forretningskvinnen Nora Forisdal Larssen. Hun representerer den svenske storeieren Nordstjernan.

Larssen har tittelen senior investment manager i investeringsselskapet, som har vært inne i Ekornes i en årrekke. De er i dag største eier med en aksjepost på drøyt 17 prosent.

Kleven var valgt som styreleder for ett år til, men smp.no får opplyst at årsaken til endringen, var «tyngdeloven» basert på eierskapet til Nordstjernan. Larsson og Kleven beholder nå disse rollene ett år. For det får de henholdsvis 350.000 og 140.000 kroner.

Nestleder Kjersti Kleven som blant annet er styreleder i familieselskapet Kleven Maritime i Ulstein, ble rykket ned til nestleder i styret.   Foto: Knut Arne Aarset

Lokalt styremedlem nedstemt

Av børsmeldingen som ble sendt ut etter generalforsamlingen, kommer det også fram at kandidaturet til Harald Espeland som styremedlem ble nedstemt. Moldenseren Espeland er daglig leder i Stordal Vekst og arbeidende styreleder i Destinasjon Geirangerfjord-Trollstigen.

Espeland ble foreslått som motkandidat til Lars Ivar Røiri, av småaksjonærene i Ekornes Aksjeklubb. Per Kjetil Våtmyr som er styreleder i aksjeklubben, vil ikke utdype overfor smp.no hva som var grunnen til at de heller ønsket Espeland.

I stedet ble Lars Ivar Røiri valgt som styremedlem, sammen med de andre forslagene fra valgkomiteen: Jarle Roth og Stian Ekornes. Røiri er blant annet direktør i Scandinavian Business Seating.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

– Ser lyst på framtida

De økonomiske resultatene peker oppover for møbelbedriften med hovedkontor i Sykkylven, samtidig som selskapet jobber videre med å kutte kostnader.

Aksjeklubben som representerer ansatte med sparepenger i Ekornes-aksjer, ser lyst til framtida.

– Det er veldig god produksjon om dagen og det er bra flyt, spesielt på stoler - men også sofa er det god steam, sier Våtmyr til smp.no.


 

Ekornes truer med å flytte produksjon etter ny lov om toalettbesøk for transpersoner

Har sendt brev til guvernør i North Carolina der de går til angrep på ny lov.