Lakseprotein fra Ålesund-selskap vant internasjonal pris

Lakseproteinet ProGo fra Hofseth BioCare har vunnet den europeiske helsekostprisen «Årets ingrediens» innen kategorien vektkontroll.

Vant pris Produkter for vektkontroll er et sterkt voksende marked. Globalt er det flere hundre millioner som er overvektige. Kai Morten Thuen, markedssjef i Hofseth Biocare, vil bruke den nye prisen for alt den er verdt. Foto: Hofseth Biocare. Montasje: smp.no. 

Næringsliv

– Vi ble kalt ned som finalister, så holdt vi en presentasjon foran dommerne, og til slutt vant vi i kategorien «Årets ingrediens», er den kjappe oppsummeringen fra Kai Morten Thuen, markedssjef i Hofseth Biocare.

Det var lakseproteinet ProGo som vant prisen som ble delt ut under bransjetreffet Nutraingridients i Geneve i Sveits.

– Vi er stolte og glade for å ha fått dette kvalitetsstempelet. Prisen henger svært høyt i ernæringsbransjen, og vil gi produktet drahjelp i det internasjonale markedet. I begrunnelsen trakk dommerne frem bærekraftig produksjon, veldokumenterte effekter og et stort fremtidig markedspotensial, sier Thuen.

Gjør som flere enn 26.000 andre - lik smp.no på Facebook

Vektkontroll

Hofseth Biocare selger ProGo-proteinet både som ferdigprodukt og ingrediens til andre produkter.

– Hvordan fungerer det?

– Vi har kjørt en studie over tid, i seks uker med 16 gram protein daglig. Da har vi sett en nedgang i BMI på 5,9 prosent. Vi ser nedgangen, men må dra det litt videre for å forsvare dette. Derfor hadde vi fire såkalte biomarkører i blodet for å finne ut hva som trigger vektreduksjonen. Disse fire markørene gjøre store utslag på vårt protein kontra myseprotein som vi brukte som kontroll. Blant annet økte gallesyreproduksjonen med 63 prosent, som gjør at man øker forbrenningen, ifølge Thuen.

Ifølge Thuen var det 120 påmeldte produkter til prisen. Nå vil selskapet bruke anerkjennelsen for det den er verdt.

– En uavhengig jury har funnet ut at vi har det beste produktet på markedet. Det vil vi selvsagt bruke for alt det er verdt ut mot våre kunder, sier han.

Les flere næringslivsnyheter her