Rundt 370 deltakere fra næringsliv, kommuner og politikere vil høre hva sentrale foredragsholdere har å si om temaer som alle handler om innovasjon og omstilling.

– Et gløtt på deltakerlisten viser at mange av deltakerne er folk som er aktive i næringslivet, men som likevel har prioritert å være med. Det må bety at temaet er aktuelt for vår region, sier Jan Rune Hurlen.

Olje og offshore

Hurlen tror konserndirektøren i Sparebank1, Finn Haugan, vil slå an tonen ved å se på den viktige olje- og offshorenæringen og hva som påvirker framtida for den.

– For tida foregår det et spill der obligasjonseiere, banker og egenkapital er sentrale. Vi ser at nye aktører som Aker kommer på banen. Det vil være spennende å se hva som skjer med bransjen innen et par år, sier Hurlen, som tidligere har advart mot at deler av rederibransjen kan bli solgt ut fra Sunnmøre.

Torger Reve

Dette kan påvirke hele det maritime klusteret. Men olje og gass er ikke det eneste temaet som blir berørt.

Professor Torger Reve, som har vært en trofast gjest på NæringsDriv, vil gi en statusrapport på MIT-prosjektet, det regionale programmet som skal få fart på næringslivet mellom Kristiansand og Ålesund.

Advarer: Professor Torger Reve ved BI mener den maritime klynga må fokusere mer på de internasjonale markeder.

Tidligere Hydro-sjef

– Han vil helt sikkert også dele erfaringer som er gjort i utlandet, mener Hurlen. Sjefen i Ekornes, Olav Holst-Dyrnes, vil dele erfaringer om hvordan man skal unngå krise i bedrifta.

The Ocean Economy

– Egil Myklebust vil være kjent som tidligere Hydro-sjef og direktør i en rekke bedrifter. Nå er han i ei friere rolle og kan trolig også uttale seg friere, mener Hurlen.

Konsernsjef Alexandra Bech Gjørv i SINTEF, Torgeir Edvardsen, Senior Economist i OECD, Mats Andersson i Lefdal Mine Datacenter, hjerneforsker Edvard Moser og sunnmøringen Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest følger i tur og orden på det pakkede programmet.

Finn Haugan er konsernsjef i Sparebank1.