HavTekk SB ble kåret til nest beste studentbedrift, og kapret også topplasseringen for beste samarbeid med næringslivet. Beste studentbedrift ble Indago SB, Høgskolen i Sørøst-Norge. Indago SB har utviklet et lokaliseringinstrument for elektrikere.

Se ungt Entreprenørskap

I begrunnelsen for andreplassen heter det bl.a. at "Teamet har erfaring fra arbeid i den sektoren de retter seg mot.  Studentbedriften har arbeidet med et nyskapende konsept med høy innovasjonsgrad, og som er veldig relevant for dagens lokale og globale utfordringer. Ideen har et stort potensiale i relasjon til en stor og viktig næring for Norge. De har utviklet og benyttet sitt nettverk i prosessen godt." Studentene går videre til Europa-mesterksap for studentbedrifter.

God fremstilling

I begrunnelsen for førsteplassen for beste samarbeid med næringslivet heter det at «bedriften er bevisst på å nyttiggjøre seg kritiske spørsmål, tilbakemeldinger og råd fra fagmiljøet. Forretningsplanen gir en god fremstilling av hvordan næringslivssamarbeid har vært helt naturlig gjennom hele prosessen. Det er god bredde i samarbeidspartnere, fra forskningsinstitusjoner til lokale bedrifter innen næringen».

Stor opplevelse

– Det har vært en stor opplevelse og veldig lærerikt! Artig å se at juryen ser verdiskapingen i ideen vår. Nå gleder vi oss til EM, sier Sebastian B. Ludvigsen, daglig leder i HavTekk SB til Facebook-sida til NTNU i Ålesund.

LES NHO-intervju med HavTekk

ProTector Sb fra NTNU i Ålesund vant ManpowerGroups pris for beste HR-bedrift. I begrunnelsen heter det bl.a. at «Vinnerbedriften utmerker seg med en svært god dokumentasjon av sitt HR-arbeid, og har også vist til HR i sin forretningsplan. De har kontroll på sine ansattes kompetanse og sitt fremtidige kompetansebehov. De har tydelige rolle- og ansvarsbeskrivelser og en god, strukturert oppfølging av bedriftens mål».

Flere gründere

NHO-sjefen ønsker flere unge verdiskapere.

– Er det én ting vi helt sikkert trenger mer av i den tiden Norge nå går gjennom, så er det flere gründere og flere unge mennesker som ønsker å skape verdier og arbeidsplasser, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

NHO var en av initiativtakerne til Ungt Entreprenørskap i 1997, og arbeidsgiverorganisasjonen har i en årrekke vært vertskap for den nasjonal konkurransen.

<strong>Manpower-pris:</strong> ProTector fra NTNU i Ålesund tok topplassen til Manpowergroups pris for beste HR-bedrift. Foto: Ungt Entreprenørskap