Blant disse er Dropracks som består av Peter Vollen og Helge Å. Dimmen fra Ålesund, og østlendingen Gjermund Nordskar. Gründerne har laget et nedsenkbart takstativ for biler.

Statsråden gratulerer

Pilotordningen StudENT skal gjøre det lettere for studenter med en god idé å bli entreprenører fremfor å velge andre karriereveier.

– Jeg vil gratulere alle studentene som er kommet gjennom nåløyet. Studenter er flinke til å tenke utenfor boksen. Fremtidens arbeidsplasser vil bli skapt av mennesker som tør å ta en sjanse, og som satser på egne evner og ideer, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Dette er første gang Norges forskningsråd har lyst ut midler til masterstudenter med ønske om å starte opp bedrift. Det kom inn 53 søknader, og nivået på søknadene var svært høyt.

Nedsenkbart takstativ Takstativet Dropracks har lagd kan senkes ned til hoftehøyde ved siden av bilen. Slik skal det bli enklere å laste på både ski og sykler og andre ting du måtte ha behov for å frakte på bilen.

Imponert over nivået

Prosjektforslagene ble vurdert av et ekspertpanel, og de 22 beste ble kalt inn til å møte panelet for å presentere ideen sin og svare på spørsmål.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no