Satser maritimt fra Ålesund

Brødrene Dahl etablerer BD Marine som egen divisjon, for å trappe opp satsingen mot det maritime segmentet både nasjonalt og internasjonalt.

Satser Rune Misund (fra venstre) blir divisjonsdirektør i BD Marine og Jan Magus Håhjem er områdesalgssjef for eksport .  Foto: Pressefoto

Næringsliv

Hovedkontoret for BD Marine i Breivika i Ålesund blir en viktig del av bedriftens landsdekkende organisasjon og internasjonale nettverk innen det maritime segmentet.

– Markedet er i rask endring, og vi endrer oss med det, sier Rune Misund som blir divisjonsdirektør i BD Marine.

Moderne sentrallager

Brødrene Dahl leverer alt fra en enkelt ventil til komplette rørsystemer. Kundene spenner fra enkeltmannsforetak til store verftsgrupperinger.

Satsingen som nå blir gjort bygger på Brødrene Dahls erfaring som leverandør til det maritime segmentet gjennom flere tiår, ifølge en pressemelding.

Selskapet tilpasser seg økt aktivitet innen cruise, brønnbåter, havbruk, servicebåter for vindmøller, ferjer med mer.

– Kundene våre vil merke at vi har enda mer fokus på det maritime og følger dette opp med nødvendige ressurser, sier Misund og legger til at nøkkelen er kompetanse, tilgjengelighet og rask respons.

Han sier også at et topp moderne sentrallager gir større mulighet til å ha et bredere produktspekter og effektive logistikkløsninger.

Enklere å få hjelp

Gjennom en egen divisjon ønsker Brødrene Dahl også å styrke tilstedeværelsen og gjøre det enklere for kundene å få hjelp, uansett hvor de befinner seg i verden.

– Vår rolle er også å være teknisk kompetansepartner for kundene våre, der vi tilfører mer enn bare det å levere en vare. Gjennom vår rådgiving og kompetanse skal vi sørge for at kundene får kostnadseffektive løsninger, sier områdesalgssjef for eksport, Jan Magnus Håhjem.

Brødrene Dahl blei etablert i Norge i 1917. Selskapet er eigd av det franske industrikonsernet Saint-Gobain. De har cirka 1500 ansatte og er representert 72 steder i Norge. Hovedkontoret ligger i Oslo.