Etablerer hovedkontor i Oslo

Skioo Holding henter over 50 millioner kroner

Med blant andre ålesunderen Yngve Tvedt i spissen, henter Skioo Holding over 50 millioner kroner fra Canica og Investinor.

Aksel Lund Svindal og Yngve Tvedt.  Foto: Nordic Innovation House, Palo Alto

Næringsliv

– Denne kapitalinnhentingen definerer startskuddet for den neste fasen i utviklingen av Skioo. Vi har stor respekt og ydmykhet i forhold til den harde jobben som nå skal gjøres fremover. Vi er samtidig veldig glad for å ha fått Cancia og Investinor med som aktive partnere i denne viktige fasen for selskapet, sier gründer og CEO i Norselab, Yngve Tvedt, i en pressemelding.

Applikasjon

Skioo har nemlig utviklet en applikasjon og nettside, som gjør det mulig å kjøpe heiskort på mobilen. Selskapet jobber for øyeblikket med på å utvikle tjenester for kjøp og utleie av brett- og skiustyr, reiser, mat og drikke. På veien mot en enda bedre løsning har bedriften hentet over 50 millioner kroner fra investorene Canica og Investinor.

– I tillegg til kapitalen, har vi her fått med oss to kompetente investormiljøer, som kan bidra sterkt til utviklingen av Skioo de neste årene. Canica er et av de største og mest erfarne investormiljøene i Norge, og har i tillegg vist seg som en meget god selskapbygger innen e-handel. Investinor, Norges største ventureinvestor, har gjennom sitt mangeårige eierskap i Alpinco utviklet mye kompetanse fra alpinbransjen, sier Tvedt.

Svindal

I november 2015 skrev Sunnmørsposten om Skioo og Norselab for første gang. Da hadde de fått med selveste Aksel Lund Svindal på laget, og den populære alpinisten har fortsatt stor tro på prosjektet.

– Jeg har vært i alpinanlegg omtrent hele mitt liv. Skioo er en fremtidsrettet løsning, som gjør det enklere å komme seg ut i bakken. Samtidig, som vi sammen med alpinanleggene, kan bygge kunnskap om kundene og kommunsiere på en bedre måte, sier Lund Svindal om kapitalinnhentingen.

Skioo har fram til nå hatt kontor i Lausanne i Sveits. Nå er det bestemt at et hovedkontor skal etableres i Oslo.