Fursetgruppen

Økt vekst for restaurantkonge

Sunnmøringen Bjørn Tore Furset (47) gleder seg over økt vekst i rastaurantimperiet som han har bygd opp i Oslo.

SPENT: Bjørn Tore Furset fra Stranda gjør det fortsatt bra med restaurantimeriet sitt. 

Næringsliv

Resultatet før skatt økte fra 10,7 millioner kroner til 12,5 millioner kroner i fjor. Omsetningen økte også litt, men ikke alt går slik restaurantkongen hadde håpet på.


Restaurantkongen

Den gamle rønna oppi bakken der skal jeg lage en skikkelig restaurant av

I 2014 kjøpte Bjørn Tore Furset seg inn i topprestauranten Maaemo. Nylig tok han over ærverdige Grand Café. Sunnmøringen med 21 spisesteder i Oslo planlegger nå neste prosjekt.


Feilberegnet

- Paleet har vært et nytt marked for oss, og de to første årene har vi gjort mye investeringer. Vi har feilberegnet omsetning per gjest. Det har vi tatt tak i, og nå er målsettingen å gå i pluss, sier Bjørn Tore Furset til Dagens Næringsliv. Paleet ligger i Karl Johans gate i Oslo sentrum, og har vært i drift siden 2015.

Ekebergrestauranten

Furset fra Stranda markerer seg:

Overtar Grand Café

Fursetgruppen, som også driver Ekebergrestauranten og Michelin-restauranten Maaemo, overtar driften av nedlagte Grand Café i Oslo.

Den største restauranten til mannen fra Stranda, som startet investeringer i restauranter i 1997, er Ekebergrestauranten. Den ga i fjor et resultat på 3,8 millioner kroner, en god porsjon økning fra året før.

Ifølge DN har været vært på restaurantkongens side denne sommeren, og økningen i omsetning har vært om lag åtte prosent hittil i år.

Tidligere i år inngikk han en langsiktig kontrakt med drift av Grand Café, men ifølge DN vil han ikke røpe hva slags profil den ærverdige restauranten skal få.

Grand Café

- Vi skal fortsatt lage mat, servere vin og ha fornøyde og glade gjester. Men det er klart at det blir noen annet enn det var tidligere. Grand Café får en nye epoke, sier Furset til DN. Han understreker at han har respekt for Grands historie.

I tillegg til nyutviklingen av Grand Café, har Furset inngått en avtale med den London-baserte Hakkasan-gruppen, som har gjort stor suksess med sine moderne, eksklusive Kina-restauranter.


Sjømat skal kuppe cupfesten

Gratis sjømat til tusenvis på Karl Johans Gate. Det kan bli realiteten under cupfinalen.


Kina-restaurant

– Vi er stolte over å ha fått Hakkasan til å åpne restaurant i Oslo fremfor Stockholm og København, sier Furset.

Planen er å åpne en Hakkasan-restaurant på Aker Brygge neste år.

STOLT: Bjørn Tore Furset i Festningens vinkjeller med plass til 5.000 flasker. Her oppbevares flasker av den eksklusive varianten. Vinen finnes ikke nødvendigvis på kartet, men i kunnskapen til personalet.