Det skriver E24 som har spurt flere av de andre offshoresupply-rederiene om hvordan de stiller seg til invitasjonen fra Kjell Inge Røkke og Aker.

I en epost til redaksjonen skriver Olympic-eier Stig Remøy at løsningen som Rem Offshore har gått inn på, ikke er aktuelt for dem.

Uro for den maritime klynga

Begrunnelsen er den samme som broren Åge kommer med i dagens Sunnmørsposten – hensynet til den maritime klynga.

– Rederiene er en viktig del av den ledende maritime klyngen på Sunnmøre. Jeg mener at eventuelle konsolideringer ikke bør få uheldige konsekvenser for nettopp denne viktige klyngen, skriver Stig Remøy i eposten til nettstedet.

Han sier seg enig i at bransjen trenger større enheter, men at en eventuell fusjon må være «industrielt riktig og bærekraftig».

Åge Remøy påpekte overfor Sunnmørsposten etter fusjonen ble kjent, at Aker selv hadde et uttalt femårs-perspektiv - og så hadde de tenkt til å ta profitt.

Åge Remøy: – Milliarden i banken har eg ikkje bruk for (krever innlogging)

Reaksjoner i Fosnavåg: – No kjem gribbane og skal plukke til seg (krever innlogging)

Leder i Sunnmørsposten: Skadeleg for den maritime klynga

Ingen kommentar

Verken Havila-sjef Njål Sævik eller Farstad-sjef Karl Johan Bakken vil kommentere utspillet frå konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker som torsdag sa de inviterte alle aktørene i industrien til dialog.

Aker: - Vi ser mulighetene for langt større enheter (krever innlogging)

Fredriksen på banen

Flere tunge investorer har de siste månedene kommet på banen og vist interesse for å kapre skakkjørte rederi i oljeservicenæringa. Kjell Inge Røkkes Aker har skutt inn penger i Solstad for å bruke rogalandsredederiet til å vokse, mens Kristian Siem har fått det amerikanske Elliot-fondet på laget.

Fredag ble det kjent at også John Fredriksen ser på mulighetene for å gå inn i offshorerederi.