Nylig gikk japanske Yokohama Reito inn som storaksjonær i Fjordlaks. Nå blir japanerne en nøkkelaksjonær også i Hofseth Biocare.

Høy gjeld gjør det nødvendig med en betydelig kapitaltilførsel, kunngjør Hofseth Biocare i en børsmelding. Mandag varslet de en emisjon på minimum 165 millioner kroner. Selskapets gjeld var ved årsskiftet 160 millioner kroner.

Fortsatt går selskapet med underskudd. Hofseth Biocare gikk med 78 millioner kroner i underskudd før skatt i første halvår, går det fram av en melding fra Oslo Børs.

Ny daglig leder

Emisjonen kommer kort tid før Midsund-fabrikken er utbygt. Her planlegger Hofseth Biocare å trappe opp produksjonsvolumet betraktelig. Selskapet har allerede inngått avtaler for det de omtaler som store volumer.

- Selskapet er nå i en posisjon til å forsterke den kommersielle fasen, sier styreleder Roger Hofseth i en børsmelding.

Samtidig med at selskapet går over i ny fase, har styret valgt Tor Erik Andersen som ny administrerende direktør i Hofseth BioCare. Jon Olav Ødegård går over til stillingen som finansdirektør i selskapet.

Storkunde

Ålesund-baserte Hofseth BioCare produserer biomarine ingredienser og ferdige produkter til humant konsum og til kjæledyr.

Den nye medeieren er fra før en større kunde av Hofseth. Alliance Seafood med hovedkontor i Bergen er et heleid datterselskap av japanske Yokohama Reito Co. De får en eierandel i Hofseth Biocare på rundt 14 prosent.

Etter dette har Hofseth International og tilknyttede selskaper (Hofseth International AS, Hofseth AS, Seafood Farmers of Norway AS og Hofseth Logistics AS) en eierandel i HBC på rundt 22 prosent.  Selskaper direkte kontrollert av Roger Hofseth får en eierandel på i overkant av 13 prosent.