Etter sju år med medgang og motgang ser det nå ut til at Fjørtoft har etablert en velfungerende ordning for selskapet som leverer varme måltider til barnehager.

– Jeg begynte med skolematen.no i 2009, men det viste seg at det var vanskeligere å få innpass hos skolene enn hos barnehager. Derfor droppet jeg de aller fleste skolene, etablerte barnehagematen.no som et søsterselskap, og nå ser vi endelig ut til å ha funnet vår nisje, sier Fjørtoft.

Vokser

– Vi er hele tiden i dialog med flere aktører i Ålesund og på Sunnmøre, og har fått med oss Sjøholt Catering som lokal leverandør, sier Fjørtoft.

Og med de ambisjonene Fjørtoft har nå, trengs det vekst, også på Sunnmøre.

– Vi omsetter i dag for rundt 16 millioner, men har lagt en femårsplan der vi skal ha økt omsetninga til 100 millioner innen perioden er omme, sier hun.

– Tjener dere noen penger på dette da?

– Det blir stadig bedre, men vi trenger hjelp for å vokse, og er nå ute å søker samarbeidspartnere. Også franchise kan være aktuelt, sier Fjørtoft.

Strakstiltak på Ellingsøya: Vil sende 4-åringene ut av barnehagen

Fornøyde

En av barnehagene i Ålesund som får mat levert av barnehagematen.no er Kulur Barnehage Olsvika. Der spiser barna gjerne maten ute på Vikholmen i Ellingsøyfjorden om været tillater det.

Når Sunnmørsposten er på besøk er det fisk med rotmos og agurk som står på menyen, noe som ser ut til å falle i smak hos barnehagebarna.

– Det er kjempegodt, sier Leander, Tuva og Iver mens de koser seg med maten i sola på Vikholmen.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side

(Artikkelen fortsetter etter bildet.)

Fisk: Det er fisk som står på menyen når Sunnmørsposten besøker barnehagen i Olsvika. Maten blir laget av Sjøholt Catering.

De synes det er helt greit at det er fisk som står på menyen.

– Vi liker fisk kjempegodt vi, forsikrer de tre, som får et varmt måltid i uka fra barnehagematen.no.

Ressurser

– Mange barnehager lager sin egen mat, men det gjør at de binder opp ressurser i barnehagen som kunne vært brukt annerledes. Vi ser nå at vi blir brukt som et konkurransefortrinn mellom barnehagene, i disse tider der det mange plasser er full barnehagedekning, sier Fjørtoft.

Hun er nå blant annet i forhandlinger med en stor kjede barnehager som også holder til i Ålesund, samt Aalesund International School.

– Vi er blitt veldig godt mottatt på Sunnmøre, sier hun.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no