Det sa Erna Solberg i en tale på en konferanse utenfor Stavanger, skriver Sysla. Tema for konferansen var havets rolle i det grønne skiftet.

Selv om statsministeren understreket at fisk har et mye mindre klimaavtrykk en for eksempel kjøttproduksjon, har også oppdrettsbransjen betydelige miljøutfordringer.

– Jeg opplever at bedriftene er opptatt av å løse utfordringene og komme videre, og det er mye mer oppmerksomhet rundt disse spørsmålene enn tidligere. Men vi må komme fra festtalene til hva vi faktisk skal gjøre. Det er noe av det vi vil oppnå gjennom disse konferansene, sier Solberg til Sysla.

Geir Ove Ystmark i bransjeforeningen Sjømat Norge sier til Sysla at det allerede er mye handling fra næringen.

– Oppdrettsbransjen investerer milliarder i ny teknologi og gjør store framskritt. I dag er det først og fremst lakselus som er utfordringen, og også på det feltet skjer det mye, sier Ystmark.