2300 personer har søkt om jobb på ABB-skip

Pågangen fra sjøfolk som ønsker seg jobb om bord i et nytt kabelleggingsfartøy under bygging ved Kleven i Ulstein er enorm.

Ankom verftet Skroget til det store skipet ankom Kleven-verftet i forrige uke. Lokale bedrifter som Brunvoll, Hareid Group og ABB Marine i Ulsteinvik er også involvert i arbeidet som ved kontraktsinngåelsen ble opplyst å utgjøre en verdi på minst én milliard kroner.  Foto: Marius Rosbach

Næringsliv

Remøy Management skal ansatte opptil 46 personer om bord i skipet ABB har under bygging på verftet. Så langt har Fosnavåg-bedriften fått inn 2300 søknader, skriver nettstedet Sysla.no.

Søkermassen er naturlig nok en konsekvens av de dårlige tidene i supplynæringen. ABB har bedt spesielt om at det ansettes folk fra Skandinavia, og til nå er det ansatt flest nordmenn.  En del av stillingene om bord på ABB-skuta er besatt, men for flere av stillingene er ikke søknadsfristen ennå ikke gått ut.

– Vi har til nå ansatt kapteiner, elektrikere og en maskinsjef. Den andre maskinsjefen vil bli ansatt innen kort tid, mens på en del stillinger er det fortsatt mulig å søke, forteller administrerende direktør Even T. Remøy i Remøy Management som har vært nødt til å ta i bruk nytt dataprogram for å håndtere det store antallet søkere.

Kleven byggjer nytt skip for ABB:

Kontrakt verdt minst ein milliard til Kleven verft

Kleven Maritime i Ulstein offentleggjorde fredag ein milliardkontrakt på byggjing av eit nytt skip for ABB.

Slepet med skroget til milliardskipet ankom Sunnmøre i forrige uke, og fartøyet skal være klar til levering i februar 2017. Skipet skal ha base i Karlskrona i Sverige.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no